İSMAİL HENİYYE JOE BİDEN'İN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgesel ziyaretiyle ilgili açıklamasında, ABD yönetiminin İsrail işgal rejimini de bölgeye ilhak etme prensibine dayalı olarak bölgeyi yeniden şekillendirme girişimlerinin başarılı olamayacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 639 Tarih: 15 Temmuz 2022 21:02
İSMAİL HENİYYE JOE BİDEN'İN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Heniyye, bazı Arap ülkeleriyle ittifaklar gerçekleştirilmesi suretiyle İsrail işgal rejiminin güvenliğinin garantiye alınması yönündeki çabaların başarısız olacağını, çünkü bunun bölge halklarının iradesine aykırı olduğunu, bölgenin kültürel ve fikri birikimine ters düştüğünü ifade etti.

Heniyye, İslam ümmetinin farklı kesimlerini ve ülkelerini, bölgenin üzerinde siyasi egemenlik kurulmasına, normalleşmeye ve servetlerine el konulmasına karşı ittifaklar oluşturmaya davet etti. 

Heniyye, Filistin halkının bir kez daha görüşmeler serabının ve hayalinin peşine düşmeyeceğini dile getirdi. 

Heniyye, "Bizim tercihimiz işgalci tamamen çekilmek zorunda kalıncaya ve halk vatanına ve kutsal Kudüs'üne dönünceye kadar kapsamlı direnişe devam etmektir." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Biden, Ortadoğu ziyareti olarak isimlendirilen dört günlük ziyaret programını 13 Temmuz Çarşamba günü İsrail işgal rejiminden başlattı. Dün, Filistin'in muhtelif şehirlerinde ve Lübnan'da Biden'ın ziyaretini protesto amacıyla gösteriler düzenlendi. Ziyaret hakkında yapılan yorumlarda Biden'ın amacının İsrail işgal rejiminin güvenliğini ve çıkarlarını sağlama almak olduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar