9 AVRUPA ÜLKESİNDEN IRKÇI İSRAİL'E RED

9 Avrupa ülkesi bugün (13 Temmuz Çarşamba) yaptığı açıklamada İsrail işgal rejiminin 6 Filistin sivil toplum kuruluşunu "terör" listesine almasını kabul etmediğini ve bu kurumlara yöneltilen terör suçlamalarını ispat edecek sağlıklı hiçbir delilin bulunmadığını, dolayısıyla bu kurumlara yardım etmeye devam edeceklerini duyurdu.  

Görüntülenme: 649 Tarih: 13 Temmuz 2022 06:21
9 AVRUPA ÜLKESİNDEN IRKÇI İSRAİL'E RED

Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç Dış İşleri Bakanlıklarının sözcüleri yaptıkları ortak açıklamada, İsrail işgal rejiminin söz konusu sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak izlediği politikayı haklı çıkaracak hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını, dolayısıyla bu kurumlara yöneltilen "terör" suçlamasını kabul etmediklerini duyurdular. 

Söz konusu ülkeler yaptıkları açıklamalarında, terör örgütleriyle ilişki suçlamasının son derece önemli ve oldukça ciddi bir şekilde gözden geçirilmesi gereken bir suçlama olduğunu dile getirerek, bu tür suçlamaları büyük bir özenle ve dikkatle gözden geçirmek zorunda olduklarını ifade ettiler. 

İsrail işgal rejimi geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir açıklamayla altı sivil toplum kuruluşunu, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile irtibatlı oldukları iddiasında bulunarak "teröre destek veren örgütler" listesine dahil etmişti.

Sözü edilen altı STK'nın, Hak Kurumu, Esir ve İnsan Hakları Himayesi İçin Damir (Vicdan) Kurumu, Bisan Araştırma ve Geliştirme Kurumu, Uluslararası Çocuk Hakları Hareketi -Filistin, Tarım Çalışması Komiteleri Birliği ve Kadın Komiteleri Birliği olduğu ifade edildi. 

Siyonist işgal rejimi, Filistinlilerin tüm sivil faaliyetlerinin ve hak arama mücadelelerinin önünü kesmek amacıyla "terör" suçlamasını bir karalama ve engelleme aracı olarak değerlendiriyor. Bu yüzden Filistinlilerin bütün sivil faaliyetlerini "terör"le irtibatlandırarak onları uluslararası platformda kıskaca almaya, bütün sivil toplum çalışmalarına da ambargo uygulanmasını sağlamaya çalışıyor. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar