EL İSEVİYYE'DE ÇATIŞMA

İsrail işgal güçlerinin dün (12 Temmuz Salı) gece geç saatlerde Kudüs'ün doğusunda yer alan El-İseviyye kasabasına baskın düzenlemeleri Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar meydana gelmesine sebep oldu.  

Görüntülenme: 838 Tarih: 13 Temmuz 2022 03:02
EL İSEVİYYE'DE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin Filistinli gençlere göz yaşartıcı gaz bombalarıyla ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırıda bulundukları Filistinli gençlerin de onlara taşlarla ve molotof kokteylleriyle karşılık verdikleri belirtildi.

Aylık raporlarda işgal güçlerinin geçtiğimiz Haziran ayında Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere yönelik olarak çok sayıda saldırı ve baskın düzenledikleri, çok sayıda mağduriyete neden oldukları dile getirildi. Bu baskınlarda öldürülenler olduğu gibi Filistinlilere ait bazı evler de yıkıldı. 

Filistin Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan aylık rapora göre Haziran 2022'de işgal güçleri tarafından 2510 ihlal gerçekleştirildi. Bu ihlallerin içerisinde 13 Filistinlinin şehit edilmesi de yer alıyor. 

İhlaller arasında evlerin içine baskın sayısı 204'ü bulurken, yerleşim alanlarına baskın sayısı 483 oldu. Yolların ulaşıma veya belli bir bölgenin giriş çıkışa kapatılması tarzında ihlal sayısı 14 oldu. İşgal güçleri bu süre içinde 424 Filistinliyi gözaltına aldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar