HAMAS MISIRLI ASKERLERİN DİRİ DİRİ YAKILDIĞI HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAYINLADI

Hamas, 1967 savaşında onlarca Mısırlı askerin diri diri yakıldığı haberine tepki göstererek, bunu Siyonist rejim ordusunun Sadizminin bir göstergesi olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 862 Tarih: 13 Temmuz 2022 23:33
HAMAS MISIRLI ASKERLERİN DİRİ DİRİ YAKILDIĞI HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAYINLADI

Siyonist Yediot Aharonot gazetesi, Siyonist rejimin 1967 savaşında Ürdün'e yardım etmek için giden 70 Mısırlı komandonun cesedini, şu anda otopark olan bir yere gömdüğünü yazdı.

Burası, söz konusu savaşta Siyonist rejim tarafından işgal edilen ve üç ünlü köyü olan "Amwas, Yalo ve Mecdel" sakinlerinin yaşadığı "Al-Latrun" bölgesinde "Mini İsrail" olarak bilinen şehir parkında yer almaktadır. 

El-Resale'ye göre, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, salı günü yaptığı açıklamada, Siyonist işgal ordusunun 1967 savaşında işlediği suçların ve onlarca  Mısırlı askerin diri diri yakılmasını, siyonist ordunun terör ve sadizminin örneği olarak niteledi.  

Siyonist Yediot gazetesi, 1967 savaşına katılan İsrailli bir asker olan "Zeiv Bloch"tan alıntı yaparak, 70 Mısırlı askerin ve muhtemelen onlarca başka askerin cesedinin buraya gömüldüğünü ve kimsenin bilmediğini yazdı. Bloch o sırada söz konusu bölgedeydi ve bu sırrı 55 yıldır sakladı. 

Bloch, getirilip kuyuya gömülen cesetlerin diri diri yakılan askerler olduğunu da sözlerine ekledi. Alan bir metre veya bir buçuk metre yüksekliğinde dikenler ve uzun otlarla kaplıydı ve hızla alev aldı.

parstoday

Yorumlar