SİYONİST ASKERİ YETKİLİLERDEN İRAN İTİRAFI

Üst düzey bir Siyonist askeri yetkili, İran'ın balistik füze üretimi alanında kaydettiği önemli ilerlemenin bu rejimin yetkililerini endişelendirdiğini itiraf etti. 

Görüntülenme: 657 Tarih: 12 Temmuz 2022 01:36
SİYONİST ASKERİ YETKİLİLERDEN İRAN İTİRAFI

Siyonist rejimin emekli ve mevcut yetkilileri, İran'la karşı karşıya gelme  konusundaki endişelerini defalarca dile getirdiler ve İran'ın savunma yeteneklerinin gelişmesi nedeniyle mevcut durumun daha karmaşık hale geldiğini bildirdiler.

Her zaman önemli ve hassas askeri görevlerde bulunan ve şimdi Siyonist rejimin yedek ordusunun generali ve bir araştırma merkezinin başkanı olan Savaş Bakanlığı'nın eski yetkililerinden Amos Gilad, şunları yazdı: ''İsrail şu anda İran'dan Lübnan, Suriye, Yemen ve bir ölçüde Irak gibi ülkelere uzanan bir ateş kuşağıyla karşı karşıya. Şu anda, yalnızca Lübnan'da bu ülkeye çok fazla güç veren yaklaşık 150.000 füze var.'' 

İran'ı yöneten yapı ve siyasi sistemin istikrarlı bir yapı ve sistem olduğuna değinen Gilad, Siyonist rejimin artık siyasi gerilimler yaşadığını ve bunun bu rejimin liderlerinin gücünü aşındırdığını ve zayıflattığını vurguladı.

El'Yovm'un Arap analisti "Zuheyr  Endraus" da bir makalesinde Siyonist rejimin İran'ın tepkisinden korkarak bu ülkeye saldırmaya cesaret edemediğini itiraf etti.

İran İslam Cumhuriyeti son yıllarda savunma tesislerini önemli ölçüde geliştirdi. İran 2012 yılından itibaren askeri gücünü artırdı ve bu süreç ırkçı İsrail'in kaygısını önemli ölçüde artırıyor.

parstoday

Yorumlar