KORSAN İSRAİL'DE SİYASİ KAOS

İşgal rejimi siyasi partilerinden “Kaḥol Lavan” Partisi Genel Başkanı Benny Gantz, “Tikva Hadasha” Partisi Genel Başkanı Gideon Sa’ar ile önümüzdeki günlerde işgal rejiminde yapılacak 25’inci genel seçimlere ortak listeyle girme konusunda anlaştı. 

Görüntülenme: 699 Tarih: 12 Temmuz 2022 14:28
KORSAN İSRAİL'DE SİYASİ KAOS

İki liderin basın toplantısıyla duyurduğu ortaklığa Benny Gantz’ın liderlik edeceği belirtilirken, Gantz, oluşturulacak listenin gelecek hükümetin temel taşını teşkil edeceğini öne sürdü.
 

İşgal rejiminin iç politika açısından ve sosyal yönden benzeri görülmemiş ve mantıksız bir durumda olduğunu söyleyen Gantz, İsraillilerin devletlerini ve birbirlerini sevdiklerini, birçok konuda ortak görüşe sahip olduklarını fakat İsrail’in tarihinin en büyük demokratik krizini yaşadığını ifade etti.
 

Gideon Sa’ar da basın toplantısında yaptığı açıklamada, Gantz’ın bugün işgal rejimi hükümetine başkanlık etmeye en uygun aday olduğunu söyledi.
 

Sa’ar, yakında yapılacak seçimlerde siyasi hedeflerinin küçük partilerin desteğine ihtiyaç duymayacak bir milli birlik hükümeti için gerekli oyu almak olduğunu kaydetti.
 

İşgal rejiminde yaklaşık on gün önce yapılan bir anket “Kaḥol Lavan” ve “Tikva Hadasha” partilerinin seçimlere ortak listeyle girmeleri halinde parlamentoda iki sandalye daha fazla kazanabileceklerini göstermişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar