HAMAS'TAN ARAP REJİMLERİNE UYARI

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Arap ve İslami ilişkiler dairesi başkanı, Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren aldatılmış Arap rejimlerin yöneticilerinin kararlarını yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 922 Tarih: 10 Temmuz 2022 07:38
HAMAS'TAN ARAP REJİMLERİNE UYARI

Şimdiye kadar, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Arap rejimleri ile Siyonist rejim arasındaki ilişkileri normalleştirme baskısı ile  BAE,  Bahreyn, Sudan ve Fas, diplomatik ilişkilerin tam olarak normalleştirilmesi konusunda terörist İsrail ile resmi olarak anlaşmaya vardı.

Hamas hareketinin Arap ve İslami İlişkiler Ofisi başkanı Halil el-Hayye, yaptığı konuşmada, İslam dininden uzaklaşan ve düşmanla işbirliği yapanların,  yenilgiye uğrayacaklarını belirterek, ''zira  ümmetimiz Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sadıktır.'' dedi.

el'Hayye, ''Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa, İsrail işgaline karşı verilen mücadelenin göstergeleridir ve Mescid-i Aksa savaşını kazanacağız.'' dedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil el-Hayye, Filistin davasının ümmetin birliğinin ve Mescid-i Aksa’nın da ümmetin düşmanlarıyla mücadelenin adresi olduğunu ifade etti. 

Halil el-Hayye, Gazze kent merkezinde dün sabah (9 Temmuz Cumartesi) kılınan bayram namazının ardından okuduğu bayram hutbesinde, ümmetin düşmanlarının pusulayı başka yöne çevirmek ve Mescid-i Aksa’yı mücadelenin adresi olmaktan çıkarmak istediklerini fakat başarılı olamadıklarını belirterek, yeryüzünün doğusunda ve batısında inanan insanların Filistin ve Mescid-i Aksa için seslerini yükselttiklerini söyledi. 

Filistin halkının ve direnişinin kendi iç savaşlarıyla meşgul olan ümmetin umudu olduğunu kaydeden el-Hayye, “Cezayir Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında Cezayir özel kuvvetleri askerlerinin Gazze için slogan attıklarını işittik” dedi. 

İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren rejimlerin Filistin davası için kötülük istediklerini belirten el-Hayye, söz konusu rejimlerin başarısız olacaklarını, Filistin davasının ümmetin vicdanında yer aldığını kaydetti.

parstoday

Yorumlar