ŞEYH NEBİL KAVUK: DİRENİŞ LÜBNAN'IN STRATEJİK HAZİNESİ VE KALKANIDIR

Hizbullah Merkez Konseyi'nin bir üyesi, bu hareketin Siyonist rejime yönelik insansız hava aracı uyarısını doğru bir eylem olarak nitelendirdi ve direnişi "Lübnan'ın stratejik hazinesi ve kalkanı" olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 903 Tarih: 10 Temmuz 2022 17:07
ŞEYH NEBİL KAVUK: DİRENİŞ LÜBNAN'IN STRATEJİK HAZİNESİ VE KALKANIDIR

Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, cumartesi günü düzenlenen bir merasimde şunları söyledi: ‘Son kırk yılda direnişin fedakârlıkları ve başarıları sayesinde Lübnan, Siyonist rejime karşı çok güçlü bir hale geldi. Bugün direniş, Lübnan'ın stratejik hazinesi ve kalkanıdır ve Lübnan halkının çıkarları doğrultusunda görevlerini yerine getirmektedir.’

Şeyh Nebil Kavuk konuşmasının devamında, Hizbullah’ın Karish petrol ve gaz sahasına insansız hava araçları göndermesine değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu İHA’ların mesajı hızlı, doğru zamanda ve mekândaydı. Bu kesinlikle ulusal bir mesajdı ve hedefi Lübnan için olan bir mesajdı ve İran'ın müzakereleri veya Amerikalı yetkililerin ziyaretleriyle hiçbir ilgisi yoktu.

Bu İHA’lar Lübnan'ı yeni denklemlere ve hesaplamalara taşıdı. İnsansız hava araçlarını göndermeden öncesi ile sonrası aynı değildir. Düşmanın öfkesinin boyutu ve direniş uçaklarına karşı kullandığı araçlar, direnişin konumunun doğruluğunun kanıtıdır.

Yetkililerin tutumları Lübnan'ın müzakere pozisyonunu güçlendirmeli ve müdahale ve dikte yolunu kapatmalıdır. Çünkü Lübnan'ın zenginlikleri tehdit altındayken, hangi ülkenin büyükelçisi olursa olsun şu ya da bu büyükelçiye boyun eğmek doğru değildir.’

Siyonist rejim ordusu Cumartesi akşamı, Doğu Akdeniz'deki Karish gaz sahasına doğru hareket eden üç Hizbullah insansız hava aracının düşürüldüğünü iddia etti. Siyonistlerin ifadesine göre Hizbullah'ın bu bölgeye gönderdiği insansız hava araçları silahsızdı.

Lübnan Hizbullah Hareketi de geçici Siyonist rejimin Hizbullah’ın insansız hava araçlarını düşürdüğüne ilişkin iddialarının ardından bir açıklama yaptı ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu İHA’ların görevi tespitti ve istenilen görev tamamlandı ve mesaj da Siyonistlere ulaştı.’

Karish gaz sahası Lübnan ve Siyonist rejim arasında tartışmalı bir bölgedir. İki gün önce Siyonist rejime ait iki sondaj gemisi tartışmalı sınır hattına girdi ve bunlardan biri de bu hattı birkaç mil geçti.

Tel Aviv, Karish gaz sahasının tartışmalı bölge olmadığını ve Siyonist rejime ait ekonomik bölgede bulunduğunu iddia ediyor. 5 Haziran'da Energean'e ait bir sondaj gemisinin tartışmalı bölgeye girmesi, Beyrut'tan geniş bir tepki ve kınama dalgası ile karşı karşıya kalmıştı.

rasthaber

Yorumlar