BAE İLE IRKÇI İSRAİL ARASINDA SU SIZMIYOR

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Siyonist rejimin geçici başbakanlık görevine seçilen Yair Lapid'i tebrik etti. Görüşmede, Abraham Anlaşmalarına dikkat çekilerek, Tel Aviv rejimiyle yapılan işbirliği çemberinin genişletilmesi çağrısı yapıldı. 

Görüntülenme: 638 Tarih: 09 Temmuz 2022 08:43
BAE İLE IRKÇI İSRAİL ARASINDA SU SIZMIYOR

El Nahyan ile Lapid arasında dün yapılan görüşmede, Körfez krallığı ile Yahudi devleti arasındaki ilişkiler gündeme geldi. İsrail medyasında yer alan haberlere göre taraflar, iki ülke arasındaki ittifakı daha da güçlendirme sözü verdiler.

İsrail Başbakanlık ofisi, “BAE lideri, başbakana başarı diledi ve ülkeleri arasındaki güçlü bağları korumanın önemini vurguladı” dedi. Açıklamanın devamında "Başbakan Lapid, bu Cumartesi başlayacak Kurban Bayramı tatili vesilesiyle bin Zayed'e en iyi dileklerini iletti ve Kurban Bayramı'nı kutladı. İki lider ayrıca barış çemberinin bölgedeki ek ülkeleri de içerecek şekilde genişletilmesini görüştü” denildi.

Lapid ayrıca görüşme çerçevesinde el-Nahyan’a teşekkür ederek, liderler arasındaki kişisel güven, İsrail Devleti'nin Abraham Anlaşmalarına bağlılığı ve Negev Forumu'nun kalıcı bir çerçeveye dönüştürülmesinin, ülkeler arasında mükemmel ilişkiler, artan refah ve işbirliği için güçlü bir temel oluşturduğunu belirtti.

Israel Hayom gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın 13-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen İsrail ziyareti kapsamında, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin de yer alacağı işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bir video konferansa dikkat çekerek iki liderin, tekrar görüşmeyi planladığını kaydetti.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar