BİDEN'İN ZİYARETİ BENNY GANTZ'I ÜMİTLENDİRDİ

Tel Aviv rejiminin Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail savunma yetkililerinin Abraham Anlaşmaları’nın imzalanmasından bu yana bölgedeki mevkidaşlarıyla 150 görüşme yaptığını duyurdu. 

Görüntülenme: 665 Tarih: 09 Temmuz 2022 07:10
BİDEN'İN ZİYARETİ BENNY GANTZ'I ÜMİTLENDİRDİ

Siyonist Bakan Gantz dün yaptığı açıklamada, “Anlaşmaların imzalanmasından bu yana, savunma personelleri, Mısır ve Ürdün hariç bölge ülkelerindeki muadilleriyle 150'ye yakın görüşmesi gerçekleştirdi. Bu çalışmaları genişletmeye devam ediyoruz ve Biden’ın Ortadoğu ziyareti buna yardımcı olacak” dedi.

Biden’ın Ortadoğu ziyareti ile ilgili açıklamasında özellikle Suudi Arabistan ve İsrail’in altını çizen Gantz, bu ziyaretin, büyük ölçüde İsrail’in pozisyonunu güçlendireceğini ve İran’a bir mesaj olacağını söyledi. İsrailli üst düzey yetkili Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail'in 2020'de Arap ülkeleriyle imzalanan Abraham Anlaşmalarından bu yana bölge ülkeleriyle 3 milyar doları aşkın silah anlaşması imzaladığını söyledi.

Gantz ayrıca, bölgedeki ülkeler ve Yahudi devleti arasında işbirliğini güçlendirecek ABD destekli bir  “Ortadoğu Hava Savunma İttifakı’nın inşa ettiklerini belirtti. Ayrıca Gantz'e göre İsrail, Viyana'da müzakere edilen nükleer anlaşma konusunda kapalı kapılar ardında Amerikalıları etkilemeye çalışıyor. Nükleer anlaşma konusunda Tel Aviv rejiminin endişelerine dikkat çeken Gantz, İsrail'in kötü bir anlaşmaya veya herhangi bir anlaşmaya varılmaması olasılığına karşı hazırlanmaya çalıştığını vurguladı.

Öte yandan Jerusalem Post’un haberine göre, İsrail işgal güçleri, İran'ın konvansiyonel füze tehdidinin İsrail için büyük bir endişe olduğunu kabul etti. Ayrıca, “İsrail’in çok katmanlı hava savunmasına rağmen, İran ve Lübnan'daki Hizbullah veya vekil grupları tarafından ateşlenen yoğun füze saldırıları ile başa çıkılamayabilir” yorumu yapıldı.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar