JOE BİDEN'İN SİYONİST İSRAİL'E YAPACAĞI ZİYARETİN DETAYLARI BELLİ OLDU

İsrail basını, Biden’ın gelecek hafta bölgeye yapacağı ziyaretin detaylarını paylaştı. 

Görüntülenme: 725 Tarih: 09 Temmuz 2022 23:00
JOE BİDEN'İN SİYONİST İSRAİL'E YAPACAĞI ZİYARETİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Biden’ın işgal altındaki topraklara yapacağı iki günlük tur programının dün neredeyse tamamlandığını belirten The Tımes of Israel, “Biden, yeni lazer savunma sistemi de dahil olmak üzere İsrail güvenlik tesislerini gezecek” dedi.

Gazeteye göre, Biden Çarşamba öğleden sonra Ben Gurion Havalimanı'na inecek ve burada Siyonist rejimin geçici Başbakanı Yair Lapid tarafından resmi bir törenle karşılanacak. Biden’ın daha sonra İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile birlikte Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin de yer aldığı birkaç İsrail güvenlik sistemini ziyaret edeceği kaydedildi.

Biden'ın turu, Demir Kubbe gibi sistemlerle birlikte çalışmak için geliştirilen ve daha küçük saldırı teçhizatlarını vurmak üzere tasarlanan Demir Işın lazer roket savunma sistemini de içerecek. Biden ve Lapid daha sonra Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı Muhammed bin Zayed’in de katılacağı üst düzey bir video konferans toplantısı için bilgisayarların başına geçecek.  

Biden’ın ayrıca kendisiyle aynı fikirde olmayan ve daha önce defalarca bir araya geldiği eski Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geleceği belirtildi. Öte yandan Biden'ın İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili sözlerinin çoğunu Cuma günü Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile yapacağı görüşmeye ayırması planlanıyor. Konuya aşina bir İsrailli kaynağa göre, Cuma sabahı Biden, Doğu Kudüs'ün Zeytin Dağı'ndaki Augusta Victoria Hastanesi'ne gidecek. First Lady Jill Biden, 2010 yılında aynı hastaneyi ziyaret etmiş ve onkoloji koğuşu için yeni ekipman bağışı yaptığını duyurmuştu. İsrail basını, bu ziyaretle, Doğu Kudüs’ün Filistin başkenti olarak gösterilebilme ihtimalinden dolayı bazı İsrailli yetkililerin Biden’a eşlik edebileceğini söyledi.

Biden daha sonra ise Abbas ile görüşmek için Beytüllahim'e gidecek. Fakat Cenin’de İsrail işgal ordusu tarafından öldürülen gazeteci Şirin Ebu Akile’nin gündeme gelmesiyle birlikte olumlu havanın bozulabileceği belirtildi. ABD pazartesi günü yaptığı açıklamada Akile’nin kasten öldürüldüğüne dair ellerinde kanıtların olmadığını belirtmişti. Yine de üst düzey ABD'li yetkili, Biden'ın Abbas ile birlikte Filistin Yönetimi’ni güçlendirmeyi amaçlayan bir adım paketi açıklayacağını söyledi. Yetkili, ABD'nin jestleri arasında Ramallah'ın uzun süredir talep ettiği Filistin ekonomisiyle ilgili kararların olduğunu belirterek, konu henüz sonuçlanmadığı için daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar