İRAN'IN KIZILDENİZ'DEKİ VARLIĞI BENNY GANTZ'I KORKUTTU

Yunanistan’da mevkidaşları ile birlikte üst düzey bir toplantıya katılan İsrail Güvenlik Bakanı Benny Gantz, bir takım uydu görüntüleri yayınlayarak, İran'ın Kızıldeniz'de "olağandışı" faaliyetlerde bulunduğunu iddia etti. 

Görüntülenme: 1223 Tarih: 07 Temmuz 2022 20:21
İRAN'IN KIZILDENİZ'DEKİ VARLIĞI BENNY GANTZ'I KORKUTTU

Yunanistan'daki Yıllık Ekonomist Hükümet toplantısına katılan Gantz, Kızıldeniz'deki dört İran askeri gemisini gösteren yeni uydu fotoğraflarını masaya yatırdı.

Gantz'in iddialarına göre İran, genel olarak bölgedeki ve özel olarak deniz sahasındaki saldırgan operasyonlarını genişletiyor. Ayrıca Tahran askeri gemileriyle Kızıldeniz'de "alışılmadık bir şekilde" devriye görevlerini artırıyor.

İran'ın denizcilik faaliyetlerini genişlettiği konusunda brifing veren İsrailli Bakan "Bugün, İran'ın güney bölgesinde devriye gezen savaş gemileriyle sistemli bir şekilde kendini Kızıldeniz'e konuşlandırdığını doğrulayabiliriz" dedi. Gantz ardından Kızıldeniz'deki "Hengam" çıkarma gemisi, iki "Bandar Abbas" yardımcı gemisi ve "Mowj" fırkateyni de dahil olmak üzere dört İran askeri gemisinin uydu fotoğraflarını yayınladı. Siyonist Bakan bunu, İran’ın bölgede son on yıldaki “en önemli varlığı” ve küresel ekonomi için “doğrudan tehdit” olarak değerlendirdi.

Hizbullah’ın Kariş gaz sahasına insansız hava araçları ile gerçekleştirdiği operasyon hakkında da açıklama yapan Gantz, Lübnan direnişini, devam eden müzakereleri “sabote etmekle” suçladı. Atina’da Yunan ve Kıbrıslı mevkidaşları ile bir araya gelen Gantz, "Ülkeler arasında askeri alanda artan işbirliğini ve başta İran tehdidi olmak üzere karşı karşıya olduğumuz ek zorlukları ele aldık” dedi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar