SİYONİST GENERAL EYAL ZAMİR'DEN İRANLI YETKİLİLERE ÖLÜM TEHDİDİ

İsrail işgal ordusunun bir sonraki Genelkurmay Başkanlığı için aday gösterilen Tümgeneral Eyal Zamir, İranlı yetkililerin hedef alınarak öldürülmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 559 Tarih: 07 Temmuz 2022 22:54
SİYONİST GENERAL EYAL ZAMİR'DEN İRANLI YETKİLİLERE ÖLÜM TEHDİDİ

Washington Enstitüsü'nde yayınlanan 74 sayfalık bir belgede Zamir, İran'ın Suriye'de önemli bir dayanak oluşturmayı başardığı konusunda uyardı ve bu tür çabaları engellemek için İran askeri yetkililerine daha fazla suikast çağrısında bulundu.

Siyonist basın The Times of Israel’in haberine göre Zamir, İran'ın Suriye'de kapsamlı bir askeri altyapı kurmayı başardığını ve komşu İsrail'e doğrudan tehdit oluşturan füzeler ve İHA'lar yerleştirdiğini söyledi. Gazete, “İran'ın bölgesel stratejisine karşı koymak” başlıklı raporun Salı günü yayınlandığını bildirdi.

Zamir burada, "İranlı milislerden bazıları Suriye'deki özel kamplara üsleniyor ve İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a karşı bir harekatı olması durumunda, Suriye'nin derinliklerinden İsrail hedeflerine füzeler fırlatabilirler" uyarısında bulundu. Devrim Muhafızları Ordusu’nu, “Tahran’ın bel kemiği ve bölgeye hakim olmak için kullandığı ana araç” olarak niteleyen Zamir, Ortadoğu'da ABD liderliğinde İsrail ile normalleşme ilişkisine giren ülkelere dikkat çekti.

Zamir, İran’ın bu ülkelerin güvenliğine yönelik temel tehdit olduğunu vurguladıktan sonra, “Sünni-İsrail bloğunu” bir arada tutan temel etkenin de bu tehdit olduğunu vurguladı. İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani suikastını hatırlatan Siyonist general, İsrail ve müttefiklerinin, Devrim Muhafızları destekli İranlı vekilleri durdurabileceğini iddia etti. Zamir bunun için, bölgedeki saldırıların arkasında olan Devrim Muhafızları komutanları, kilit isimler ve liderlerin hedef alınması, hedefte olan bazı isimler için uluslararası tutuklama emri çıkarılması ve saldırıları planlayan kişilere karşı direkt olarak planlı ölüm saldırıları gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Siyonist general ayrıca, Devrim Muhafızları Kolordusunun uzun menzilli saldırı kabiliyetlerinin, yanı sıra insansız hava araçlarının (İHA) ana operasyon ve ileri üslerinin gizli operasyonlarla imha edilmesi gerektiğini savundu.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar