HAMAS'TAN MARUNİ PATRİĞİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli mültecilerin ülkelerinden çıkarılmasını ve başka ülkelere yerleştirilmesini isteyen Maruni Patrik Beşşare Er-Ra'i'ye tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 656 Tarih: 20 Haziran 2022 07:44
HAMAS'TAN MARUNİ PATRİĞİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Hamas sözcüsü Cihad Taha, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında, bu tür taleplerin Lübnan ve Filistin arasındaki siyasi, ulusal ve toplumsal alandaki güçlü ilişkilerin ruhunu yansıtmadığını vurguladı. 

Taha, Filistinli mültecilerin kendi vatanlarına dönme ilkelerine bağlı olduklarını ve alternatif bir ülkeye yerleştirilmeyi ya da nakledilmeyi kabul etmediklerini ifade etti. 

Cihad Taha açıklamasında, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin bu ülkede misafir olduklarını, uluslararası sözleşmelere uygun şekilde özgürce ve onurlu bir şekilde yaşamayı arzuladıklarını, amaçlarının siyonist işgal sebebiyle çıkarıldıkları kendi vatanlarına geri dönmek olduğunu, herhangi bir alternatif vatana yerleştirilmeyi kesinlikle kabul etmediklerini ifade etti. 

Taha açıklamasında ayrıca, Lübnan'ın resmi kurumlarının ve halkının, siyonist işgal rejiminin Lübnan ve Filistin sahasında oynamaya çalıştığı oyunlara ve komplolara karşı tavırlarını da takdir ettiklerini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar