RE'FET NASİF'TEN DİRENİŞ ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Re'fet Nasif, geçtiğimiz pazar günü Kudüs'te ve Batı Şeria'da meydana gelen olayların ve yahudi yerleşimcilerin saldırılarının artması yönünde halen de devam etmekte olan gelişmelerin sahadaki birliğin güçlendirilmesini ve direniş faaliyetlerinin artırılmasını zorunlu kıldığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 685 Tarih: 31 Mayıs 2022 09:37
RE'FET NASİF'TEN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Nasif yaptığı basın açıklamasında, özellikle Batı Şeria bölgesinde yaşanan zorunlu şartlar karşısında hareketliliğin ve kurtarma çalışmalarının artırılmasının önem kazandığını, bu konuda Gazze'de oluşturulan Ortak Eylem Odası'nın ve Cenin Mülteci Kampı'nın örnek teşkil ettiğini, bunu tüm alanlara taşımak gerektiğini belirtti. 

"Tüm alanların aktif bir hale getirilmesi bizimle kapsamlı bağımsızlık savaşı arasındaki mesafeleri kısaltacaktır" diyen Nasif bütün ihlallerin ve haksızlıkların arkasında işgalin yer aldığının gözlerden kaçmaması gerektiğini vurguladı. 

İşgal rejiminin Kudüs, Mescidi Aksa ve Hz. İbrahim Camisi hakkındaki faaliyetlerinin son derece tehlikeli olduğunu, bunların mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini hatırlatan Nasif bütün bu ihlallerin son bulmasının da ancak tüm Filistin üzerindeki işgalin son bulmasıyla mümkün olabileceğinin de gözden uzak tutulmaması gerektiğine işaret etti.

Nasif, "Bütün bu gelişmeler karşısında bizim sadece tepki veren taraf değil hareketi yöneten taraf olmamız gerekmektedir." ifadelerine yer verdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar