FEVZİ BERHUM: SİYONİST İŞGALE KARŞI SAVAŞ SÜRÜYOR

 

Görüntülenme: 608 Tarih: 31 Mayıs 2022 15:25
FEVZİ BERHUM: SİYONİST İŞGALE KARŞI SAVAŞ SÜRÜYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum, siyonist işgale karşı savaşın sürmekte olduğunu ve onun Filistin topraklarından tamamen sökülüp atılmasına kadar da süreceğini dile getirdi. Berhum, Filistin direnişinin İsrail işgaline karşı kendi planlarının olduğunu ve onu dize getirmek için en uygun seçimi yapmak amacıyla gerekli değerlendirmeleri de yaptığını ifade etti. 

Fevzi Berhum yaptığı basın açıklamasında, hareketlerine, bayrak yürüyüşü sebebiyle gidişatın İsrail işgal rejimiyle gerçek bir savaş ortamına doğru sürüklenmemesi için aracılık etme iddiasıyla çok sayıda başvuru olduğunu hatırlatarak, bütün sorunun İsrail işgal rejiminin Kudüs ve Mescidi Aksa üzerinde egemenliğini oturtmak istemesinden kaynaklandığını ve siyonistlerin bayrak yürüyüşlerinin önüne set çekenin ise direnişin sergilediği tavrın olduğunu vurguladı. 

Filistin direnişinin İsrail işgali karşısında güvenlik, istihbarat, askeri, kitlesel ve siyasi alanda dört önemli savaşa girdiğini hatırlatarak bunların işgale karşı verilen mücadelede net ayrım noktaları oluşturduğunu belirtti. 

Bu savaşın da son savaş olmayacağını sadece işgale karşı verilen mücadelenin istasyonlarından birini oluşturduğunu, Kudüs ve Mescidi Aksa işgal kirinden temizleninceye kadar da savaşın son bulmayacağını vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar