BİDEN'DEN SİYONİST REJİME ÇAĞRI

Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin haber sitesinde bugün (26 Mayıs Perşembe) öğleden sonra yayınlanan bir haberde, ABD yönetimindeki yetkililerin İsrail'den "Bayrak Yürüyüşü" konusunu yeniden bir gözden geçirmesini istedikleri belirtildi.  

Görüntülenme: 592 Tarih: 27 Mayıs 2022 21:16
BİDEN'DEN SİYONİST REJİME ÇAĞRI

Gazetenin haberinde, ABD yönetiminin İsrail işgal rejiminden böyle bir talepte bulunmasının bölgede gerginliğin yeniden artması endişesinden kaynaklandığına dikkat çekildi. 

Zaten işgal rejimi yetkilileri de, Bayrak Yürüyüşü tarihinin yaklaşmasıyla birlikte içlerine düşen endişelerden dolayı birtakım kafa karışıklıkları yaşadıklarını hissettirmeye başlamışlardı. Filistin direniş hareketlerinin, fanatiklerin Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik aşırılıklarına izin vermeyecekleri yönünde işgal rejimine uyarı mesajları göndermeleri üzerine işgal yetkilileri de birtakım zihin bulanıklıkları yaşadıklarını hissettirmeye başlamışlardı. 

İşgalcilerin endişelerinin ve zihin bulanıklıklarının en önemli yansımalarından biri yerleşimci fanatiklere Mescidi Aksa içinde sesli Talmudi ayinler yapmaya izin veren mahkeme kararını iptal etmek zorunda kalmaları oldu. 

Ayrıca, Gazze'den füze saldırıları düzenlenmesi ihtimaline karşı başta Sderot olmak üzere Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerinde taşınabilir sığınakların sayılarını bir hayli artırdıkları haberlerde dile getirildi. 

Ancak işgal güvenlik teşkilatı şimdilik Bayrak Yürüyüşü'nün güzergahını değiştirmeme konusundaki tutumunda ısrarını sürdürüyor. 

Belirlenen güzergah üzerinde yürüyüş yapılması durumunda bunun büyük bir gerginliğe sebep olacağı tahmin ediliyor. 

Filistinliler de pazar sabahını "Sizin Bayraklarınız Yükselmeyecek Şafağı" ilan etti ve Filistin'in her tarafından Mescidi Aksa'ya akın edilmesi, sabah namazından sonra da içeride nöbet tutulması çağrıları yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar