FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'NİN KACH KARARINA TEPKİ (ANALİZ)

Filistinli gruplar, Amerika Dışişleri Bakanlığının Siyonist Hareketlerden Kach'ın(Kah'ın) ABD terör örgütü listesinden çıkarılması kararını kınadı. 

Görüntülenme: 692 Tarih: 24 Mayıs 2022 00:31
FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'NİN KACH KARARINA TEPKİ (ANALİZ)

Siyonist rejime desteğini sürdüren ABD hükümeti, Siyonist hareketlerden olan "Kach"ı terör örgütleri listesinden çıkarmaya karar verdi. ABD yönetiminin bu eylemi, ABD'nin Kudüs'teki işgalci rejimin cinayetlerine ve ihlallerine verdiği desteğin bir başka örneğidir. Siyonist hareket "Kach", El Halil'deki İbrahim Camii'nin 1994 katliamından sorumludur.

Kah hareketi 1990'ların sonlarında Amerika Birleşik Devletleri'nde Meir Kahana tarafından kuruldu, ancak siyasi kariyerine 1971'de Kahana ve bazı takipçilerinin bölgeye göç etmesinden sonra işgal altındaki Filistin'de başladı. "Kah", "böyle" anlamına gelen İbranice bir kelimedir. Bu Siyonist hareketin politikası hep silahlı şiddet olmuştur. 

ABD'nin bu eylemi, BM Güvenlik Konseyi'nin 2334 sayılı Kararı'nın yerleşim yerlerinin inşasını kınadığı ve bu sürecin durdurulmasını istediği bir sırada geldi. Halbuki  Siyonist hareket "Kah", bu rejimin işgal altındaki topraklarda yerleşim yeri inşa etmesini  kaçınılmaz sayarak bu durumun müzakere edilebilir bir şey olmadığını vurguluyor. 

Burada dikkat çeken bir diğer nokta da, Siyonist hareket "Kah"ın Filistinlilerin topraklarından sürülmesini ve başka ülkelere yerleştirilmesini vurgulaması ve Filistin'in sadece Siyonistlere ait olması gerektiğini söylemesidir. Son aylarda Siyonist rejim İsrail, Filistinlilere yönelik baskıları arttırmış  ve onların zorla tahliye ve müsaderelerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırmıştır. 

Buna ek olarak, Siyonist hareket "Kah" geçtiğimiz günlerde diğer Siyonist terörist gruplarla birlikte "Bayrak Dansı" yürüyüşüyle ​​aynı anda Kudüs'ün Kubbet-üs-Sahra'sının yıkılması çağrısında bulundu. Hareketin ırkçı ve terörist doğası göz önüne alındığında, ABD hükümetinin eylemi, bayrak dansının arifesinde Filistinlilere yönelik şiddet ve suçlarda artışa yol açacağı belirtilmelidir. Böylece ABD, bu kararla, onlarca Filistinlinin katledilmesine karışan bu aşırı ırkçı hareketin faaliyetlerini meşrulaştırıyor.

Buna göre, Filistinliler ABD'nin Siyonist hareket "Kah"a karşı eylemini kınadı.

Bu bağlamda Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS  sözcüsü Abdul Latif Kanu'  yaptığı açıklamada, kararın Washington'un işgalci rejime ve elleri Filistin halkının kanına bulanmış, sadece ırkçılık, cinayet ve kan dökme peşinde koşan aşırı Siyonist gruplara desteğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Filistin Yönetimi ayrıca yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin barış ve istikrar düşmanlarını ödüllendirdiğini ve suçlarına göz yumduğunu söyledi.

Diğer bir konu ise, ABD hükümetinin eyleminin Washington'un Filistin-İsrail çatışması konusundaki ikili ve çifte standartlı tutumunu yansıtıyor olmasıdır.  ABD hükümeti, Siyonist hareketi terör örgütleri listesinden çıkardı halbuki Filistin Kurtuluş Örgütü'nün adı ABD terör örgütleri listesinde yer almaya devam ediyor. Filistin Yönetimi yaptığı açıklamada, ABD Kongresi'nin Filistin Kurtuluş Örgütü'nü terör örgütü olarak tanımasının Filistin halkını cezalandırmakta ısrar ettiğini gösterdiğini belirtti. Hamas sözcüsü Abdüllatif Kanu', Siyonist hareketin teröristler listesinden çıkarılmasının Washington'un  Filistin'in haklı davasına yönelik ikili politikasını yansıttığını da kaydetti.

Aslında Amerika Birleşik Devletleri terör listesinde daha çok muhalif ülkelerde faaliyet gösteren grupları yerleştirmektedir. Bu bağlamda ABD insani ve hukuki mülahazalara aldırmadan sırf kendi çıkarları ve emperyalizmin çıkarları doğrultusunda terörizme karşı çifte standartlı bir duruş sergilemektedir. 

parstoday

Yorumlar