GALİBAF: SİYONİZM ÇİRKİN YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ''Türbe savunucusu Devrim Muhafızları komutanlarından Hasan Seyyad Hüdai'nin şehadetine ilişkin terör olayının yaşanması, bir kez daha siyonist rejimin çirkin yüzünü göstermiştir.'' dedi. 

Görüntülenme: 678 Tarih: 24 Mayıs 2022 23:51
GALİBAF: SİYONİZM ÇİRKİN YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Galibaf, Hasan Seyyad Hüdai'nin şehadeti münasebetiyle yayınladığı taziye mesajında, bu şehadeti başta şehidin ailesi olmak üzere İran İslam inkılabı rehberi, İran halkı ve yakın çalışma arkadaşlarına tebrik ederek, bu cinayetin dünya emperyalizmi ve siyonizminin çirkin yüzünün bir daha görülmesine neden olduğunu bildirdi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, "Bu milletin sabrına, direnişine ve fedakarlığına karşı koyamayan korka düşmanlar, uluslararası ve insani standartların dışında, bu tür küçük basit eylemlere başvurmuşlardır.'' dedi.

Galibaf,  ayrıca şöyle dedi: ''Şehit Hasan Seyyad Hüdai, devrim idealleri ve İslami değerler ve Ehl-i Beyt'in (a.s.) yolunu sürdürmek için yıllarca verdiği mücadeleden sonra, kahraman milletin evlatlarının şehitlik mertebesine ulaştığını kanıtlamak için şehitlik lütfunu elde etti.''

Galibaf, ''Güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının bu terör olayının faillerini ve faillerini tespit etmek, cezalandırmak için gerekli tedbirleri alması gerekmektedir” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Yardımcısı Ali Bageri Keni de, albay  Hüdai'nin şehadeti münasebetiyle şehidin evini ziyaret ederken, bazı Batılı hükümetlerin terör olgusuna yönelik iki yüzlü politikasını kınadı ve ''terörizme karşı sessizlik asla kabul edilemez'' dedi. 

Bageri, "Bazı hükümetlerin terör karşısında sessiz kalmaları teröristler için bir ödüldür ve teröristler ödül almayı umdukları sürece terörün kökü kazınmayacaktır" dedi.

parstoday

Yorumlar