SİYONİST MAHKEMENİN MESCİD-İ AKSA KARARINA HAMAS'TAN SERT TEPKİ

İsrail işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs şehrinde bulunan sözde Sulh Mahkemesi'nin, yahudi fanatiklerin Mescidi Aksa sahasında bağırarak Talmudi ayinler düzenlemelerine müsaade edilmesi yönünde karar vermesine büyük tepkiler var.  

Görüntülenme: 833 Tarih: 23 Mayıs 2022 11:24
SİYONİST MAHKEMENİN MESCİD-İ AKSA KARARINA HAMAS'TAN SERT TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) kararla ilgili açıklamasında, Mescidi Aksa'nın Müslümanların olduğunu, oranın saygınlığının ihlal edilmesine izin vermeyeceklerini ve her neye mal olursa olsun yahudi fanatiklerin orada Talmudi ayinler düzenlemelerine izin vermeyeceklerini bildirdi. 

Hamas, dün (22 Mayıs Pazar) akşam, mahkeme kararının duyurulmasından sonra yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin sözde Sulh Mahkemesi'nin, yahudi fanatiklerin Mescidi Aksa baskınları esnasında orada Telmudi ayinler de düzenlemelerine izin verilmesine dair kararının ateşle oynamak anlamına geldiğini ve böyle bir kararla bütün kırmızı çizgilerin aşıldığını hatırlattı. 

Hamas açıklamasında böyle bir kararın çok tehlikeli bir tahrik niteliği taşıdığını ve bundan doğacak tüm sonuçlardan işgal yönetiminin liderlerinin sorumlu olacağını vurguladı. İşgal rejiminin tüm yahudileştirme planları boşa çıkarılıncaya kadar da direnişin kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi. 

Filistin Yasama Meclisi de açıklamasında işgal mahkemesinin kararını kınadı ve bunun Mescidi Aksa'yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planını uygulamaya geçirmek için oynanan kirli ve düşmanca bir oyun olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar