SİYONİST ÖRGÜTLERDEN KIŞKIRTICI ÇAĞRI

Aşırı siyonist ve saldırgan ırkçı görüşleriyle öne çıkan fanatik yahudi yerleşimci grupları bugün (17 Mayıs Salı) yine, Bayrak Yürüyüşü'ne iştirak ve işgal altındaki Kudüs'te yahudileştirme faaliyetlerine destek çağrıları yapmaya başladı.  

Görüntülenme: 605 Tarih: 17 Mayıs 2022 07:43
SİYONİST ÖRGÜTLERDEN KIŞKIRTICI ÇAĞRI

Aşırı siyonist fanatik yahudi yerleşimci örgütlerinden Lehava'nın lideri Bentzi Gopstein, müntesiplerinden Mayıs ayı sonunda Eski Kudüs sınırları içinde düzenlenmesi planlanan yıllık Bayrak Yürüyüşü'ne katılmalarını istedi. 

Fanatik ırkçı lider Gopstein çağrısında aynı zamanda Mescidi Aksa'nın sahası içinde yer alan Kubbetu's-Sahra'nın yıkılmasını istedi. 

Yerleşimcilerin kendilerini, "Tapınak cemaatleri" olarak isimlendiren aşırı ırkçı kesimi Yahudilerin birtakım bayramlarını ve özel günlerini bahane ederek Mescidi Aksa'ya kalabalık gruplarla baskınlar düzenlenmesi çağrıları yapıyorlar. 

İsrail işgal güçleri tarafından himaye edilen ve şımartılan yerleşimci fanatiklerin bütün bu baskınları Mescidi Aksa ve çevresinde büyük olaylar ve çatışmalar yaşanmasına neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar