HAMAS'TAN YENİ SİYONİST YERLEŞKE PLANINA SERT TEPKİ

 

Görüntülenme: 701 Tarih: 07 Mayıs 2022 10:44
HAMAS'TAN YENİ SİYONİST YERLEŞKE PLANINA SERT TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal rejiminin Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşim merkezlerine 4000 civarında ek yerleşim birimi inşa etme planını onaylamaya hazırlanmasıyla ve işgal mahkemesinin Mesafir Yatta bölgesinde 12 civarında Filistin köyünün yıkılması ve ahalilerinin göçe zorlanmaları yönündeki kararı onaylaması hakkında yaptığı açıklamada, Batı Şeria'daki yahudi yerleşiminin ve Filistinlileri göçe zorlama politikasının sert tepkilerle ve direnişle karşılanacağını hatırlattı. 

Hamas bugün (7 Mayıs Cumartesi) yaptığı açıklamada; "İşgal yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde kurulmuş olan yahudi yerleşim merkezlerine 4000 civarında ek yerleşim birimi inşa etme planını onaylaması ve El-Halil'in güneyindeki Yatta bölgesinde yaklaşık 12 köyün yıkılması ve binlerce Filistinlinin göçe zorlanması kararını onaylaması tehlikeli bir şekilde havanın ısınmasına yol açacaktır ve işgal altındaki topraklarımıza da açıkça tecavüz niteliği taşımaktadır. Bu aynı zamanda halkımıza yönelik bir ırkçı tasfiye politikası, yahudi yerleşimine imkan sağlamak için bu toprakların asıl sahiplerini yurtlarından çıkarma uygulamasıdır." ifadelerine yer verdi. 

Hamas açıklamasında işgal rejiminin bu tür uygulamalarının onun Filistin toprakları üzerindeki varlığına meşruiyet kazandıramayacağını ve bu tür uygulamalarla da kendisini güven altına sokamayacağını, Filistin halkının mukaddes mekanlarını ve topraklarını savunmak için sürdürdüğü mücadelesine son veremeyeceğini hatırlattı. 

İsrail işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde "Sivil Yönetim" olarak isimlendirilen organı dün (6 Mayıs Cuma) yaptığı açıklamada, Yüksek Planlama Konseyi'ne bağlı yerleşim alt komitesinin, Batı Şeria'da yahudi yerleşim merkezlerine 3988 adet ek yerleşim birimi inşası teklifini görüşmek ve onaylamak üzere önümüzdeki perşembe günü toplanacağını bildirdi. 

İşgal rejiminin Mesafir Yatta bölgesinde, "askeri eğitim alanı" olduğu iddiasıyla 12 yerleşim bölgesinin boşaltılması yönündeki kararına yapılan itiraz işgal rejiminin Kudüs'teki Yüksek Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Bu karar ise dört bin civarında Filistinlinin tehcir edilmesi anlamına geliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar