İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ESİR ÖMER CERADAT'IN EVİNİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (7 Mayıs Cumartesi) sabahın erken saatlerinde, geçtiğimiz Aralık ayında Homesh yahudi yerleşim merkezine yönelik feda eylemini gerçekleştirenlerden biri olduğunu ileri sürdükleri Ömer Ceradat'ın evini yıktılar.  

Görüntülenme: 676 Tarih: 07 Mayıs 2022 16:15
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ESİR ÖMER CERADAT'IN EVİNİ YIKTI

İşgal güçlerinin, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in batısındaki Es-Sile El-Harisiyye kasabasında bulunan evi yıkmak için, hava araçlarının da destek verdiği 150 kara aracıyla baskın düzenledi. Yıkmak istedikleri eve ulaşan tüm yolları kapattılar. Çevredeki binaların çatılarına da çok sayıda keskin nişancı yerleştirdiler.

Sonra evin içine patlayıcılar yerleştirerek uzaktan kumandalı bir şekilde, sabah yerel saatle 06.00 civarında patlatmak suretiyle evi yıktılar. 

İşgal güçlerinin baskınları ve ev yıkma işlemleri Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu. İşgalciler bu çatışmalarda Filistinli gençlere gaz bombalarıyla ve mermilerle saldırdılar. 

İşgal rejimi görevlileri 20 Ocak 2022 tarihinde, iki kardeş esir Gays ve Ömer Ceradat'ın ailesine evlerinin yıkılacağına dair ihtar vermişti. 

İşgal rejimi Gays ve Ömer Ceradat'ın, boşaltılmış durumdaki Homesh yahudi yerleşim merkezi yakınında 19 Aralık 2021 tarihinde yahudi yerleşimcilere yönelik olarak gerçekleştirilen ve bir yerleşimcinin öldürüldüğü, bazılarının da yaralandığı feda eyleminden sorumlu oldukları iddiasında bulunuyor. 

Esir Ömer Ceradat'ın kardeşi Esed Ceradat'ın talebiyle, HaMoked insan hakları kurumu ev yıkma kararının iptali için mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme talebi reddederek evin yıkılması kararını kesinleştirdi. 

İşgal rejimi bir Filistinliyi herhangi bir feda eyleminden sorumlu tutması durumunda onun tüm ailesini cezalandırıyor ve ailenin evini yıkıyor. Böyle bir uygulama hukukun temel ilkelerine ve tüm uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu halde işgal rejiminin böyle bir uygulamayı Filistinlilere yönelik olarak sürdürmesine engel olunması için söze gelir bir şey yapılmadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar