DİRENİŞÇİLER BİR İŞGALCİ SİYONİSTİ ÖLDÜRDÜ

Dün (29 Nisan Cuma) gece geç saatlerde, Batı Şeria'da Selfit vilayetinde Filistinlilerin arazileri üzerine kurulu Ariel yahudi yerleşim merkezi yakınlarında gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde işgal rejiminin güvenlik güçlerine mensup bir bekçi öldürüldü.  

Görüntülenme: 736 Tarih: 30 Nisan 2022 01:11
DİRENİŞÇİLER BİR İŞGALCİ SİYONİSTİ ÖLDÜRDÜ

Ellerinde makineli tüfekler bulunan Filistinli direnişçiler adı geçen yahudi yerleşim merkezi yakınında işgal rejiminin güvenlik teşkilatına bağlı bekçi olarak görev yapan şahsa yaklaşarak üzerine ateş etmeyi ve ardından da herhangi bir sorun yaşamaksızın olay yerinden uzaklaşmayı başardı. 

Olayla ilgili video görüntüsünde iki direnişçinin bir jeeple Ariel yahudi yerleşim merkezinin girişinde görev yapan söz konusu güvenlik görevlisine yaklaştığı ve sıfır noktadan üzerine ateş ettikleri, bekçiyi hemen orada öldürdükleri, ardından da kaçtıkları görülüyor. 

Olaydan sonra işgal güçleri eylemi gerçekleştiren direnişçileri yakalamak için bölgede geniş çaplı bir arama faaliyeti başlattı. 

İşgal altındaki Filistin topraklarında geçtiğimiz hafta içinde işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarından ve namaz kılanlara saldırılarından dolayı ciddi gerginlik yaşandı. İşgalci saldırganlara karşılık veren direnişçiler de birçok noktada eylem gerçekleştirdi. Son bir hafta içinde işgalcilerle 186 noktada çatışma meydana geldiği 13 Filistinli şehit edilirken, 14 işgalci asker veya yerleşimcinin de yaralandığı belirtildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Selfit'teki eylemle ilgili bir açıklama yayınlayarak, eylemi gerçekleştirenleri kutladığını ve bunun kahramanca bir eylem olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar