SİYONİST BASIN: 22 MART'TAN BU YANA 15 İSRAİLLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Siyonist medya organlarından Yediot Aharanoot gazetesine ait Ynet haber sitesinin yayınladığı bir haberde, son kırk günlük süre içinde gerçekleştirilen ve sonuncusu, dün gece Selfit'teki Ariel yahudi yerleşim merkezinin girişinde bir işgalci bekçi askerin öldürülmesi olan bireysel eylemlerde öldürülen "İsrailli" sayısının 15 olduğu belirtildi. 

Görüntülenme: 1254 Tarih: 30 Nisan 2022 16:14
SİYONİST BASIN: 22 MART'TAN BU YANA 15 İSRAİLLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dün gece Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Selfit vilayetinin sınırları içinde Filistinlilerden gasp edilen arazilerin üzerine kurulmuş olan Ariel yahudi yerleşim merkezinin girişinde gerçekleştirilen eylemde işgal güvenlik güçlerine mensup bir bekçi asker öldürülmüştü. 

Ynet'in haberinde işgal güçlerine yönelik olarak son dönemde gerçekleştirilen ve ölümlere yol açan bireysel eylemlerin Mart ayının sonuna doğru başlatıldığı ve Nisan'da da devam ettiği ifade edildi. 

22 Mart tarihinde, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güney kesiminde yer alan Bi'ru's-Seba' şehrinde gerçekleştirilen eylemde 4 işgalci öldürülmüştü. 

27 Mart Pazar akşamı 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzey kesiminde ve Tel Aviv'in yakınında bulunan Hadira şehrinde gerçekleştirilen eylemde 2 işgalci öldürüldü. 

29 Mart tarihinde yine Tel Aviv yakınındaki Beni Berrak bölgesinde gerçekleştirilen eylemde 5 işgalci öldürüldü. 

7 Nisan tarihinde Tel Aviv şehrinin ortasındaki Dizengoff Caddesi'nde gerçekleştirilen eylemde 3 işgalci öldürüldü. 

Siyonistlerin haber sitesinde verilen bilgiye göre dün gece gerçekleştirilen eylemde öldürülen işgalci güvenlik görevlisiyle birlikte öldürülen işgalci sayısı 15'e çıktı. 

22 Mart'taki eylemden önce de işgalcilere yönelik muhtelif bireysel eylemler gerçekleştirilmiş ancak bunlar genellikle yaralanma olaylarına sebep olmuştu.

Direnişçilerin büyük fedakârlıkları göze alarak gerçekleştirdiği bu eylemler işgal güçlerinde ciddi endişeye neden oluyor. Çünkü herhangi bir örgüt adına değil tamamen bireysel tepkilerle gerçekleştirilen bu eylemler işgalciler açısından nerede patlayacağı tahmin edilemeyen tehlikeli mayınlara benziyor ve özellikle işgal güvenlik güçlerinin tümünde can korkusuna yol açıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar