İŞGAL GÜÇLERİ BİR GENCİ ŞEHİD ETTİ

Bu gece (30 Nisan Cumartesi) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Kalkilya vilayetinin kazası Azun kasabasında Filistinli bir genç işgal güçlerinin silahlı saldırısında şehit edildi.  

Görüntülenme: 737 Tarih: 30 Nisan 2022 20:00
İŞGAL GÜÇLERİ BİR GENCİ ŞEHİD ETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şehit edilen gencin özgürleştirilmiş eski esirlerden olan 27 yaşındaki Yahya Ali Advan olduğu belirtildi. 

Açıklamada, işgal güçlerinin Azun kasabasına baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışmada işgalci askerlerin attığı bir merminin gencin kalbini deldiği ve çok ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ancak hastaneye ulaştırılmasından kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

İşgal güçleri dün gece bir Filistinlinin Azun Kavşağı'nda bazı işgalci askerleri hedef alan arabayla ezme eylemi teşebbüsünde bulunduğunu iddia etti. İşgal güçleri böyle bir eylem teşebbüsü iddiasından sonra bölgeye askerlerini sevk etti ve geniş bir alanı kontrol altına almaya çalıştılar. Bazı yerlere de baskınlar düzenlediler. Kasabanın merkezine yapılan baskın Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmaya neden oldu. 

İşgal güçleri ayrıca Selfit'teki Ariel yahudi yerleşim merkezinin girişinde işgal rejiminin güvenlik güçlerine mensup bir bekçinin öldürüldüğü eylemden dolayı da bölgede geniş çaplı arama gerçekleştirdiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar