SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDAKİ İDARİ TUTUKLU FİLİSTİNLİ ESİRLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İşgal zindanlarındaki idari tutuklu sayısında ciddi bir artış olduğuna dikkat çekildi. İdari tutuklular ise işgal rejiminin hukukun mantığına tamamen aykırı bu zalimce uygulamasının son bulması için açlık grevleriyle ve işgal mahkemelerini boykot etmek suretiyle mücadelelerini sürdürüyorlar.  

Görüntülenme: 592 Tarih: 28 Nisan 2022 22:04
SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDAKİ İDARİ TUTUKLU FİLİSTİNLİ ESİRLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İdari tutuklama uygulaması işgal yargısına bir Filistinliyi hiçbir suçlamada bulunmadan ve gerekçe göstermeden hapse atma yetkisi veriyor. Aynı zamanda tutuklunun avukatının da müvekkilinin ne gibi sebeplerle hapse atıldığını sorgulama hakkı olmuyor. 

İşgal zindanları yönetiminin verdiği bilgilere göre şu an işgal zindanlarında tutulan idari tutuklu sayısı geçtiğimiz hafta sonu son beş buçuk yılın zirvesine ulaştı. 

İşgal zindanları yönetiminin verilerine göre şu an işgal zindanlarında toplam 581 idari tutuklu bulunuyor. Bunlardan sadece iki tanesi yahudilerden. Kalan 579 idari tutuklunun tamamı Filistinlilerden. 

İşgal zindanlarındaki idari tutuklular 115 günden beri işgal mahkemelerini boykot eylemlerini sürdürüyor ve bu sebeple duruşmalara çıkmıyorlar. "Kararımız özgürlük" sloganıyla sürdürdükleri bu eylemleriyle işgal rejiminin bu zalim uygulamasının son bulmasını istediklerini ortaya koyuyorlar. 

İdari tutuklulardan Halil Avavide 53 günden beri açlık grevini sürdürüyor. Onun sağlık durumunun gittikçe kötüleştiği, eklemlerinde ve başında şiddetli ağrılar olduğu, kalp atışlarının ritminin bozulduğu ve kilosunun bayağı azaldığı belirtiliyor. 4 kız çocuk babası olan 40 yaşındaki Avavide şimdiye kadar 5 tutuklamada toplam 12 yıl esaret hayatı yaşadı. Tutuklamalarının 3'ü idari yani hiçbir gerekçeye dayanmayan tutuklamaydı. 

İşgal rejimi idari tutuklama uygulamasını, mahkemeleri meşgul etmeden Filistinlileri esaret altında tutabilmek amacıyla sürdürüyor. Çünkü bu uygulamaya göre bir işgal savcısı hiçbir dava dosyası açmadan bir Filistinliyi 6 ay süreyle hapse atabiliyor. Sonra da yine hiçbir gerekçe göstermeden ve dava dosyası açmadan idari tutukluluğunu yine 6 aylık sürelerle 10 kez uzatabiliyor.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar