KORSAN İSRAİL'DE YAMALI BOHÇA HÜKÜMETİ ÇATIRDIYOR

Siyonistlere ait haber kaynakları, içeride ortaya çıkan siyasi kriz ve hükümetin parlamentoda (Knesset) çoğunluğu kaybetmesi sebebiyle işgal rejiminin başbakanı Naftali Bennett, Dış İşleri Bakanı Yair Lapid ve Savaş Bakanı Benny Gantz'ın dış seyahatlerini askıya aldıklarını gün yüzüne çıkardı.  

Görüntülenme: 547 Tarih: 28 Nisan 2022 11:08
KORSAN İSRAİL'DE YAMALI BOHÇA HÜKÜMETİ ÇATIRDIYOR

Siyonistlere ait Yisrael Hayom gazetesinin Bennett, Gantz ve Lapid'in ofislerine dayandırdığı haberinde herhangi bir dış seyahatin en az iki veya üç gün sahadan uzak kalmayı gerektirdiğine, söz konusu kişilerin ise, Bennett hükümetinin son derece hassas bir süreçten geçtiği bu kriz döneminde hiç sahadan uzak kalmak istemediklerine dikkat çekildi. 

Gazete haberinde, mevcut hükümetin parlamentoda çoğunluğu kaybetmesi sebebiyle her an Bennett hükümetinin düşürülmesi için girişimde bulunulması riski olduğu, o yüzden hükümetin ileri gelenlerinin birkaç günlüğüne de olsa alandan çekilmek istemedikleri vurgulandı. 

Habere göre normalde Bennett ile Gantz'ın yahudilerin Pesah Bayramı'nın hemen ardından Hindistan'a önemli bir ziyaret gerçekleştirme planı vardı. Ancak program bazı sebeplerden dolayı iptal edildi. Bunların arasında işgal hükümetinin yaşadığı krizin yanı sıra Filistinlilerin eylem dalgasının devam ediyor olması da var. Ziyaret için yeni bir tarih de henüz belirlenmiş değil. 

Siyonistlerin  koalisyon ortağı Yemina Partisi'ne mensup Idit Silman mevcut hükümete desteğini çektiğini açıklamıştı. Bu durum karşısında hükümetin, 120 üyeli işgal parlamentosu Knesset'teki sandalye sayısı 61'den 60'a düşmüş ve muhalefet ile iktidarın oyları eşitlenmiş oldu. 

O yüzden aşırı siyonist, orta yolcu, solcu ve eş cinsellik yanlısı çok farklı siyasi partilerin ittifakıyla kurulan mevcut koalisyon hükümeti kritik bir durumla karşı karşıya gelmiş oldu. Herhangi bir güvensizlik oylamasında hükümet aleyhine oy verenlerin sayısının bir fazla çıkması durumunda Bennett hükümetinin düşürülmesi mümkün olacak. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar