MUKTEDA SADR'DAN İSRAİL ÇIKIŞI

Irak'taki Sadr hareketinin lideri, Irak'ın Siyonist rejimle ilişkilerinde herhangi bir normalleşmeyi suç sayma gereğini vurguladı. 

Görüntülenme: 665 Tarih: 24 Nisan 2022 22:08
MUKTEDA SADR'DAN İSRAİL ÇIKIŞI

Birkaç ay önce Irak'ın Kürt bölgesinde bir Amerikan örgütünün desteğiyle düzenlenen bir konferansta aralarında aşiret liderlerinin de yer aldığı yaklaşık 300 Iraklı, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi çağrısında bulundu.

IRNA'nın bildirdiğine göre, Irak'taki Sadr grubunun lideri Mukteda es-Sadr Pazar günü yaptığı twitter paylaşımında Irak siyasi sürecine ve seçimlerine katılımının ana hedeflerinden birinin Siyonist rejimin görüşlerine ve normalleşme sürecine karşı çıkmak olduğunu kaydederek, Siyonist rejimle normalleşmenin suç sayılması gerektiğini vurguladı.

Irak Kürdistanı'ndaki Erbil aşiretlerinin bazı temsilcilerinin İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme talebi üzerine Irak hükümeti, Bağdat'ın Siyonist İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için bazı Erbil aşiretlerinin temsilcilerinin görüşmesini kabul etmeyeceğini belirten bir açıklama yaptı.

Açıklamada, bu toplantılarda dile getirilen görüşlerin kişisel olduğu ve Irak halkını temsil etmediği vurgulandı. Bu toplantıların amacı, 10 Ekim seçimleri öncesinde dini fitneciliği kışkırtmaktır.

parstoday

Yorumlar