HİZBULLAH İSVEÇ'TE KUR'AN'IN YAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

İsveç'te Kur'an Kerim'in yakılmasına tepkiler devam ederken, Lübnan Hizbullah hareketi, Kur'an'ın yakılmasının Müslümanların inançlarına ve peygamberine açık bir saldırı olduğunu bildirerek bu girişimi kınadı. 

Görüntülenme: 750 Tarih: 19 Nisan 2022 12:39
HİZBULLAH İSVEÇ'TE KUR'AN'IN YAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

El'Menar'a göre, Lübnan Hizbullahı Pazartesi gecesi İsveç'teki bazı aşırılık yanlıları tarafından Kur'an-ı Kerim nüshalarının yakılmasını şiddetle kınadı ve bunu Müslüman inançlarına açık bir saldırı, İslam'a ve ilahi kitaba hakaret olarak nitelendirdi. 

Hizbullah, bu eylemin daha önce yapılan tiksindirici ve nefret dolu çabaların bir tekrarı olduğunu bildirdi. 

Hizbullah yayınladığı bildiride, İsveç hükümetine, bu tür menfur olayların bir daha tekrarlanmaması için Kur'an yakma faillerini cezalandırmaya ve onlara en ağır cezayı vermeye çağırdı.

Lübnan direnişi bildirinin sonunda tüm İslam Ümmeti, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği, dini ve İslami otoriteler, din alimleri, siyasi partiler ve gruplar tarafından en geniş  kınama kampanyasının başlatılması çağrısında bulundu. 

Son günlerde İsveç'te ve bazı ülkelerde Kur'an'ın İsveçli aşırıcılar tarafından yakılmasına karşı yaygın protestolar başladı.

parstoday

Yorumlar