IRKÇI İSRAİL REJİM GÜÇLERİ İLE FİLİSTİNLİLER ARASINDA ÇATIŞMALAR

İşgal rejiminin dün (15 Nisan Cuma) sabah Mescidi Aksa'ya düzenlediği baskına tepki gösteren Filistinliler tarafından akşam saatlerinde muhtelif noktalarda işgal güçlerine yönelik eylemler düzenlendi.  

Görüntülenme: 644 Tarih: 16 Nisan 2022 16:16
IRKÇI İSRAİL REJİM GÜÇLERİ İLE FİLİSTİNLİLER ARASINDA ÇATIŞMALAR

Batı Şeria'daki El-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan El-Arub mülteci kampı civarında İsrail işgal güçlerine ait askeri kuleye ateş edildi. Eylemciler sorunsuz bir şekilde olay yerinden uzaklaşırken işgal güçleri daha sonra mülteci kampını bastı ve çok sayıda silahlı eleman binaların çatılarına çıkarak etrafı kontrol etti. 

El-Halil'in kuzeyindeki Sair kasabasında Beytu Aynun mıntıkasında da işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma meydana geldi. 

Benzer bir çatışma da El-Halil'in içindeki Babu'z-Zaviye semtinde meydana geldi. Burada gençlerin üzerine gaz bombası yağdıran işgal güçlerine karşı onlar da araba lastikleri yaktı. 

Bir başka çatışma Nablus'un doğusundaki Beytu Furik geçiş noktasında meydana geldi. İşgal güçleri bu olayın ardından geçiş noktasını kapattı ve askeri uygulamalarını artırdı. Burada meydana gelen çatışmalarda bir gencin yaralandığı belirtildi.

Kalkiliya'nın doğusundaki El-Funduk köyünde gençler yahudi yerleşimcilerin kullandığı bir yolda araba lastikleri yaktı.

Eriha'nın kuzey girişinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. Burada işgal güçleri gençlerin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırdı.

Beytlahim'in kuzey girişindeki çatışmalarda da bir genç yaralandı. 

Beytlahim'in doğu girişindeki Vadi'l-Hıms'da da çatışmalar oldu. 

Beytlahim'in yakınındaki Nehhalin kasabası civarında bulunan Bitar yahudi yerleşim merkezinin koruma tellerinden içeriye gençler el yapımı patlayıcılar attılar. Bazı yerlerin alev alması üzerine çıkan yangınları söndürmek amacıyla işgal ordusunun itfaiye araçları müdahale etti. 

Kudüs'te de Mescidi Aksa'da Filistinliler hem akşam hem de teravih namazından sonra işgal güçlerine karşı gösteriler düzenledi. 

Kudüs'e bağlı Ebu Dis kasabasında da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Kudüs'teki El-Meskubiyye emniyet merkezi önünde büyük bir kalabalık gösteri düzenledi ve dün sabah namazı sonrası Mescidi Aksa'ya düzenlenen baskında gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istediler. İşgal güçlerinin burada göstericilere saldırdığı haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar