PESAH BAYRAMI İÇİN KIYAMET KİLİSESİNDE ZİYARETÇİ SAYISI AZALTILDI

Yahudilerin oldukça önemsedikleri Pesah (Hamursuz) Bayramı münasebetiyle, gerek Filistin'in içinden gerekse dışarıdan gelerek ibadet ve kutsal ziyaret için Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'ne girebilecek kişi sayısının azaltıldığı bildirildi. İsrail işgal polisinin bu konudaki kararını Kudüs'teki Ortodoks kilisesine bildirdiği haber verildi.  

Görüntülenme: 814 Tarih: 15 Nisan 2022 12:19
PESAH BAYRAMI İÇİN KIYAMET KİLİSESİNDE ZİYARETÇİ SAYISI AZALTILDI

İşgal polisinin, Kutsal Cumartesi günü sadece 1000 kişinin Kıyamet Kilisesi'nin içine girmesine, 500 kişinin de Eski Şehir'de patrikhanenin alanına ve Kıyamet Kilisesi'nin teraslarına çıkmasına izin verileceğini bildirdiği ifade edildi.

Patrikhane ise Kudüs'ün Eski Belde'sinin kiliselerinde dini günleri ihya etme ve ibadetlerini yapma konusundaki doğal haklarını kullanmak için gereken her şeyi yapacaklarını dile getirdi. Bu yüzden inananlarının ibadet özgürlüklerini tam olarak kullanma ve geleneksel dini faaliyetlerini aynen sürdürme konusundaki haklarından kesinlikle taviz vermeyeceklerini vurguladı.  

Kutsal Cumartesi, hıristiyanlar tarafından İsa (a.s.)'nın, hıristiyanlar arasındaki yaygın adı Kutsal Kabir Kilisesi olan Kıyamet Kilisesi'ne defnedildiği gün olarak kabul ediliyor. 16 Nisan tarihinde ihya edilecek olan Kutsal Cumartesi bu yıl aynı zamanda yahudilerin Pesah Bayramı günlerine denk geldiği için, bu yüzden fanatik yahudilerle hıristiyanlar arasında da bir gerginlik olacağı daha önce muhtelif yorumlarda dile getirilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar