HAMAS: BİZ İSRAİL'İN SÖZÜNE DEĞİL HALKIMIZA GÜVENİRİZ

Aruri, dün (14 Nisan Perşembe) gece El-Aksa tv kanalına yaptığı açıklamada işgal yönetiminin birtakım aracılar kanalıyla Mescidi Aksa'da kurbanlar kesilmesi planının önüne geçileceğine dair mesajlar gönderdiğini dile getirirken; "Ama biz onun vaatlerine değil, halkımızın gücüne ve işgale karşı ortaya koyacağı direnişe güveniriz." dedi.  

Görüntülenme: 670 Tarih: 15 Nisan 2022 19:06
HAMAS: BİZ İSRAİL'İN SÖZÜNE DEĞİL HALKIMIZA GÜVENİRİZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı Salih El-Aruri siyonist işgal yönetiminin aracılar vasıtasıyla Mescidi Aksa'da fanatik yahudi cemaatlerinin kurban kesmesine engel olacağını bildirdiğini ancak kendilerinin işgalcinin sözlerine ve vaatlerine değil Filistin halkının kararlı duruşuna ve Aksa'yı savunma konusunda ortaya koyacağı tavra güvendiklerini söyledi.

Aruri, Mescidi Aksa'nın sahası içinde kurbanlar kesilmesinin işgalcinin düşmanca tavrının zirvesi olduğuna dikkat çekerek bu yüzden Filistin halkının bütün her yerde, özellikle de Kudüs'te ve Aksa alanında ayağa kalktığını vurguladı. 

Aruri, Filistin halkının işgale karşı sürekli bir seferberlik halinde olduğunu ve bu davada, Kudüs ve Mescidi Aksa konusunda onun güvenilir bir koruyucu olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar