SİYONİST İSRAİL BİR FİLİSTİNLİYİ ŞEHİD ETTİ

Bugün (13 Nisan Çarşamba) sabah Nablus'un güneyinde yer alan Beyta kasabasında İsrail işgal güçlerinin saldırısında göğsünden gerçek mermiyle yaralanan bir genç şehit oldu.   

Görüntülenme: 672 Tarih: 13 Nisan 2022 22:26
SİYONİST İSRAİL BİR FİLİSTİNLİYİ ŞEHİD ETTİ

İşgal güçleri başta Cenin ve Nablus olmak üzere Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerine de baskınlar düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldılar. 

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre Muhammed Hasan Muhammed Assaf isimli 34 yaşında bir genç işgal güçlerinin bugün sabah gerçekleştirdikleri baskında göğsünden vurularak şehit edildi. 

Ayrıca işgal güçlerinin Nablus'a bağlı muhtelif köylere ve kasabalara yaptığı baskınlarda birçok kişinin yaralandığı, birçok kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. 

İşgal güçleri Nablus'un güneyindeki Beyta, El-Lubben Eş-Şarkiyye ve Urif kasabalarına, Yusuf'un Kabri adı verilen türbeye baskın düzenlemek isteyen yahudi yerleşimcileri koruma iddiasıyla Nablus şehrinin doğusundaki semtlere baskınlar düzenledikleri, baskınlarda gerçek mermilerle, ses ve gaz bombalarıyla saldırıda bulundukları bildirildi. 

Tıbbi kaynaklarda saldırılarda 6 kişinin gerçek mermiyle, bir kişinin plastik mermiyle, bir kişinin de kafasından taşla yaralandığı belirtildi. 

Yusuf'un Kabri bölgesinde de birçok kişi saldırılarda gerçek mermilerle veya plastik mermilerle yaralanırken, bir kişiye de gaz bombasının isabet etmesi sebebiyle bedeninde yanıklar oluştu. Bir gencin de işgalcilerin araçla çarpması sebebiyle bedeninde ezikler oluştuğu belirtildi. 

İşgal güçleri Cenin'e de baskınlar düzenledi ve biri Necah Üniversitesi öğrencisi birçok kişiyi gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar