NAFTALİ BENNETT'İN YENİ SİYASETİ

Başbakan Naftali Bennett’in Bakan Yardımcısı Abir Kara’yı Milletvekili Amichai Chikli ile görüşme yapmak üzere gönderdiğini öğrendi. 

Görüntülenme: 616 Tarih: 13 Nisan 2022 20:59
NAFTALİ BENNETT'İN YENİ SİYASETİ

Bennett’in siyaseti, Amichai Chikli’nin muhalefete destek vermemesi ve otomatik olarak da onun koalisyona karşı hareket etmeyi bırakmaya ikna edilmesi olduğu söyleniyor.

Çeşitli kaynaklara göre Bennett, Chikli’nin Ra’am partisine bağlı olduğu sürece Yemina’ya dönmeyeceğini anlıyor, ancak Chikli’nin Bakan Ayelet Shaked, Bakan Yardımcısı Kara ve Milletvekili Nir Orbach arasında ortaya çıkan ittifaka katılmasından memnun olacak.

Bennett ve Kara’nın bu hamlesi, ortaya çıkan ittifakın amacının, en azından şimdilik, ideolojik olarak halkın yararına olan kazanımlar elde ederek koalisyonu güçlendirmek olduğunu gösteriyor.

Chikli katılmayı kabul ederse – koalisyon onu Knesset’in yaz dönemi çalışmalarında oy kullanmasından istifade edecek ve daha sonra da koalisyonun yeniden istikrara kavuşturulması ışığında Idit Silman’ın de geri dönmesi mümkün olacak.

Kara, Chikli ile yaptığı görüşmelerde kendisine Benyamin Netanyahu liderliğindeki muhalefet partisi Likud’da hiçbir şey aramadığını, diğer yandan muhalefetten ayrılarak ve söz konusu ittifaka katılarak yeni başarılara imza atacağını açıkladı.

“Likud’la şu anki durumunuzda, bir paçavradan başka bir şey değilsiniz. Dışarı itiliyorsunuz. Likud’dan ne elde edeceksiniz?”

Kara, Chikli’ye verdiği demeçte, “Üç darbe alacaksınız: Netanyahu liderliğinde bir hükümet olmayacak, ilticacı sayılacaksınız ve sağın sevgilisi haline gelen Silman oldu. Siz tamamen kaybettiniz.” ifadesini kullandı.

Kara, “Bizi deneyin. Naftali Bennett’e meydan okuyun ve sonuçlara göre onu yargılayın” açıklamasında bulundu.

İsrailpost

Yorumlar