İRAN MEDYASI: İŞGALCİ İSRAİL GİZLİCE ABD ÜSLERİNE YERLEŞİYOR

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi`ne yakın Nurnews sitesinde yer alan bir habere göre, İsrail rejimi, askeri uçaklarını ve casusluk ekipmanlarının bir kısmını özellikle İran’a yakın bölgelerde bulunan ABD üslerine gizlice yerleştirdi. Haberde, siyonist rejimin bölgedeki istihbarat ve askeri komplolarına zemin hazırladığına vurgu yapıldı. 

Görüntülenme: 716 Tarih: 13 Nisan 2022 16:58
İRAN MEDYASI: İŞGALCİ İSRAİL GİZLİCE ABD ÜSLERİNE YERLEŞİYOR

İsrail rejiminin özellikle İran’a yakın Batı Asya ülkelerinde bulunan ABD üslerine gizlice askeri uçaklar ve casusluk ekipmanları yerleştirdiği kaydedildi. Press TV`nin Nurnews web sitesine dayandırdığı haberinde, ABD üslerinde görevlendirilen gizli İsrail askeri personelinin, bu üslerde bulunan Amerikan güçlerinden bağımsız olarak kendi görevlerini yürüttüğü belirtildi.

Rapor, ABD üslerinde İsrail’e ait uçak ve casusluk ekipmanlarının varlığına ilişkin yüksek çözünürlüklü belgelenmiş fotoğrafların bulunduğunu ve bunun da İsrail’in bölgedeki İran karşıtı faaliyetlerine ilişkin sahada toplanan istihbaratı doğruladığını vurguluyor. İran`ın ev sahibi ülkelerin de sorumlu olduğu bu provokatif hareketleri yakından izlediğine vurgu yapan rapor, bu eylemlerin bölgede gerilimi ve istikrarsızlığı artıracağını ve öngörülemeyen koşullara yol açabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan güvenlik uzmanları, İsrail’in asıl amacının, İran’ın önemli üsleri ve hassas tesisleri hakkında casusluk yapmak ve doğrudan bilgi toplamak olduğuna inanıyor.

Öte yandan İsrail’in gizli ekipmanları ve casuslarının bulunduğu ülkelerdeki üst düzey yetkililer, bu durumdan haberdar olduklarını, ancak bu konuda sessiz kalmayı tercih ettiklerini ifade ediyor. Habere göre söz konusu proje, siyonist rejimin ABD Avrupa Komutanlığı’ndan ABD Merkez Komutanlığı`na devredilmesinin ardından başladı ve ABD`nin Batı Asya`dan çekilmesinin ardından Tel Aviv’in bölgedeki istihbarat ve askeri komplolarına zemin hazırlamayı amaçlıyor.

KHA
 

Yorumlar