İRAN'A KARŞI İTTİFAK ÇAĞRISI SİYONİST İSRAİL'DEN GELDİ

İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz katıldığı bir programda, ABD ve İran arasındaki nükleer anlaşma müzakerelerine dikkat çekerek, Tahran`a karşı bölgesel ittifak çağrısında bulundu. Gantz ayrıca İran’ın karar verdiğinde yüzde 90 uranyum zenginleştirme hedefine ulaşacağını söyledi. 

Görüntülenme: 863 Tarih: 13 Nisan 2022 15:24
İRAN'A KARŞI İTTİFAK ÇAĞRISI SİYONİST İSRAİL'DEN GELDİ

İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz, İran’ın nükleer projesine yönelik denetim eksikliğine dikkat çekerek, bölgesel ittifak ve istihbarat iş birliğinin genişletilmesi çağrısında bulundu.

Washington Enstitüsü Politika Forumu’nda konuşan Gantz, İran`ın uranyum zenginleştirmesine devam ettiğini ve `ona ulaşmaya karar verdiklerinde` nükleer silahlar için uygun hale gelecek olan yüzde 90 zenginleştirme hedefine ulaşacağını söyledi.

ABD’nin bir anlaşmaya ihtiyacı olduğunu anlasa da, anlaşmadaki boşlukların kapatılması gerektiğini belirten Gantz, “Açık boşlukları kapatmazsanız, ileride ciddi sorunlarınız olacak` dedi.

Ukrayna`daki savaşa dikkat çeken Gantz, batılı ülkelerin Rusya’ya ekonomik ve politik baskı yapmasına rağmen Moskova’nın nükleer kapasitesinden dolayı çok dikkatli hareket etmek zorunda kaldığını ifade ederek, İsrail’in İran karşısında böyle bir durumla karşılaşmak istemediği konusunda uyardı.

“Bir anlaşma sağlanmazsa, İsrail, b planını hızla devreye sokacak” diyen Gantz devamında şu ifadeleri kullandı: “İstihbarat iş birliğimizi artırdığımızdan ve İran’a karşı faaliyet gösteren, teftiş kabiliyeti eksikliğini telafi eden bir istihbarat koalisyonu oluşturduğumuzdan emin olmalıyız."

Bölge ülkeleriyle bağları güçlendirmenin yanı sıra, İsrail’in saldırı yeteneklerini artırması, İran’ın diğer ülkelerde gerçekleştirdiği bölgesel faaliyetlere müdahale etmesi ve Tel Aviv’in İslam Cumhuriyeti’ne karşı İran halkı ile iletişim kurması gerektiğini söyleyen Gantz, Amerikalılarla istihbarat iş birliğini genişletmenin yanı sıra İran’a karşı körfez ülkeleri için de tehdit oluşturan bölgesel bir istihbarat koalisyonunun gerekliliğine dikkat çekti. İsrail, eylül ayında ABD Avrupa Komutanlığı`ndan (EUCOM) Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı`na (CENCTOM) resmen geçiş yapmıştı.

KHA

Yorumlar