SİYONİST REJİM ÇOCUK KAÇIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal askerleri Ramallah'ın batısındaki Bedres köyü ahalisinden olan 12 yaşındaki Mu'tazz Reşid Ivad isimli çocuğu kaçırdı.  

Görüntülenme: 741 Tarih: 13 Nisan 2022 19:52
SİYONİST REJİM ÇOCUK KAÇIRDI

Kadın erkek, çocuk yaşlı demeden bütün Filistinlileri hedefe yerleştiren işgalci askerler Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin batısındaki bir köyde yine bir çocuğu arkadaşlarıyla oynadığı sırada kaçırarak rehin aldı.

Çocuğun işgalci askerlerle herhangi bir sürtüşme sebebiyle değil köyün okulunun bahçesindeki oyun alanında arkadaşlarıyla oynamakta olduğu bir sırada kaçırıldığı belirtildi. 

Çocukların bahçesinde oynadıkları okulun ise işgal rejiminin Batı Şeria ile 1948'de işgal edilmiş bölgeyi ırkçı amaçlarla birbirinden ayırmak için inşa etmiş oldukları Irkçı Ayrım Duvarı'nın yakınında olduğu ifade edildi. 

Esirlerin haklarıyla ilgilenen kurumların verdiği bilgilere göre şu an işgal rejiminin zindanlarında bulunan 4600 Filistinli esirden 33'ünün kadın, 160'ının ise çocuk olduğu belirtiliyor. Bunlardan 490'ı ise hiçbir yasal gerekçeye veya suçlamaya dayanılmaksızın hapiste tutulan idari tutuklulardan oluşuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar