İŞGALCİ REJİM GÜÇLERİ FİLİSTİN TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİ BASTI

İşgal güçlerinin baskın esnasında öğrencilere göz yaşartıcı gaz bombalarıyla, ateşli silahlarla ve plastik mermilerle saldırdıkları bildirildi.  

Görüntülenme: 721 Tarih: 13 Nisan 2022 22:22
İŞGALCİ REJİM GÜÇLERİ FİLİSTİN TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİ BASTI

İsrail işgal güçlerinden kalabalık bir birlik dün (12 Nisan Salı) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Tulkerem şehrinin batısındaki Filistin Teknik Üniversitesi - Kadoorie kampüsüne, güvenlik duvarının batı yönünden baskın düzenledi.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada saldırıda öğrencilerden ikisinin plastik mermiyle yaralandığının, onlarca öğrencinin de gaz bombalarından etkilendiğinin tespit edildiği belirtildi. 

Üniversite yönetimi kendi web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada, öğrencilerin işgalcilerin saldırılarından korunması için saldırı sonrasında üniversite kampüsünün boşaltıldığı ifade edildi. 

Bununla birlikte görgü tanıklarının verdiği bilgilerde üniversite yönetiminin tahliye işleminden sonra da öğrencilerle işgal güçleri arasında çatışmalar olduğu fakat yeni bir yaralanma olayından söz edilmediği belirtildi. 

Dün işgal güçlerinin saldırgan tutumundan dolayı Batı Şeria'da 14 ayrı noktada işgal güçleriyle bölge ahalisi arasında çatışma meydana geldiği haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar