CENİN'DE ÇATIŞMALAR

Bugün (11 Nisan Pazartesi) Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Cenin'in güneybatısında yer alan Berta'a beldesi arazisinin üzerine kurulan güvenlik duvarının hizasında toplanan işgal askerlerinin saldırısında bir Filistinli genç plastik mermiyle yaralandı.  

Görüntülenme: 693 Tarih: 11 Nisan 2022 16:17
CENİN'DE ÇATIŞMALAR

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde 38 yaşında olduğu belirtilen gencin tedavi için hastaneye kaldırıldığı ifade edildi ancak yarasının risk durumu hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. 

İşgal güçlerinin Cenin'in Sayr köyünden Muhammed Ebu'r-Rabb isimli genci evine baskın düzenleyip geniş çaplı arama yaptıktan sonra gözaltına aldıkları bildirildi. 

Bir başka gencin de Cenin'in güneybatısındaki Ya'bed kasabasının yakınında bulunan Dutan askeri kontrol noktasından geçtiği sırada gözaltına alındığı belirtildi. 

Beytlahim'in güneyindeki El-Hıdr kasabasında da iki Filistinli işgal güçlerinin attığı gaz bombalarından dolayı yaralandı. 

Beytlahim'in eski şehir kısmında yer alan Tel mıntıkasında işgal güçlerinin, dün şehit edilen Muhammed Guneym'in cenaze töreninin bitmesinden sonra dağılan kalabalığa saldırdığı, bu yüzden çatışmalar çıktığı ve bazı kişilerin atılan gaz bombalarından zarar gördüğü belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar