AMERİKAN YAHUDİ KOMİTESİ İRAN GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Amerikan Yahudi Komitesi, İran'ın nükleer programı hakkında dünyanın dört bir yanından politikacılarla görüştü. Kanadalı, ABD'li ve Avrupalı parlamenterler, İran'a karşı nasıl hareket edilmesi gerektiğiyle ilgili fikir alışverişinde bulundular. 

Görüntülenme: 707 Tarih: 11 Nisan 2022 17:32
AMERİKAN YAHUDİ KOMİTESİ İRAN GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Amerikan Yahudi Komitesi, İran'ın nükleer emellerine nasıl yanıt verileceği konusunda 10 ülkeden milletvekilleriyle sanal bir tartışma gerçekleştirdi. İsrail'in Transatlantik Dostları Parlamentolar arası grubu, ABD Temsilciler Meclisi'nin 22 üyesini bir araya getiren Temsilciler Brad Schneider ve Andrew Garbarino'nun eş başkanlığında sanal bir yuvarlak masa zirvesi düzenledi.

Toplantıya Knesset, Avrupa ve Kanada'dan milletvekilleri katıldı. Temsilciler, Tahran'ın sözde nükleer silah arayışı, bölgesel saldırganlığı ve küresel terörizme verdiği desteği hakkında istişarelerde bulundular. Demokrat Temsilci Brad Schneider toplantıda, “İran'ın hiçbir zaman nükleer silaha sahip olmaması dünyanın çıkarınadır. Ve bunun asla olmamasını sağlamak için her şeyi yapmalıyız. İran'ın nükleer hırslarına ve faaliyetlerine barışçıl bir şekilde son vermenin tek yolu diplomasidir. Ancak tüm seçeneklerin masada olduğundan emin olmamız gerekiyor” dedi.

Cumhuriyetçi Andrew Garbarino da, “Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'i yeryüzünden silmek isteyen terör örgütlerini hem finansal hem de silahla aktif olarak desteklemeye devam ediyor. Bunun devam etmesine izin veremeyiz. Onları terörist listesinden çıkarmak, hak etmedikleri bir ödül” şeklinde konuştu. Avrupa Parlamentosu'nun Yunan üyesi ve İsrail'in Transatlantik Dostları Başkanı Anna Michelle Asimakopoulou da, “Şu anda Rusya'nın nükleer silahlara sahip olmasının, Ukrayna'yı işgalini geri püskürtmek için manevra alanımızı ne derece daralttığını görüyoruz. İran söz konusu olduğunda benzer bir duruma düşebileceğimiz fikri oldukça ürkütücü" ifadelerini kullandı.

KHA
 

Yorumlar