BATI ŞERİA'DA ZULÜM VE GÖZALTILAR

Siyonist işgal güçleri bugün (11 Nisan Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 942 Tarih: 11 Nisan 2022 11:02
BATI ŞERİA'DA ZULÜM VE GÖZALTILAR

El-Halil'de şehrin batısındaki İzna kasabasında Hamas'ın ileri gelenlerinden İsmail En-Nitah'ın evini basarak arama yaptıktan ve eşyalarına büyük çapta zarar verdikten sonra kendisini yeniden gözaltına aldılar.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Halil şehrinin kuzeyinde yer alan El-Arub mülteci kampında dört genci gözaltına aldılar.

Kudüs'te Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinde üç genci evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar.

Nablus şehrinin kuzeydoğusundaki Burka kasabasına yaptıkları baskında da iki genci gözaltına aldılar. 

Nablus'un güneyindeki Kefr Kalil kasabasında da Filistin ulusal güvenlik güçlerinde görevli Azmi Mansur isimli komiserin evini basarak sıkıca arama yaptıktan, eşyalarına ciddi şekilde zarar verdikten sonra kendisini gözaltına aldılar. 

İşgalciler Kefr Kalil'de ayrıca üç genci daha gözaltına aldılar.

Nablus'un Kudüs Caddesi'nde işgalci saldırganlarla Filistinli gençler arasında çatışmalar çıktı ve işgalciler gaz bombaları attılar. Ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığı bildirildi.
 
İşgal ordusunun piyade birlikleri bu şehirde ayrıca iki gencin evini basarak yaptıkları aramada eşyalarına büyük miktarda zarar verdiler.  

Cenin'de iki genci, şehrin güneybatısındaki Burkin kasabasında da özgürleştirilmiş bir eski esiri gözaltına aldılar.

Ramallah'ın Silvad kasabasında da özgürleştirilmiş bir eski esiri evini basarak gözaltına aldılar.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar