TEL AVİV ŞEHADET EYLEMİNİN SİYONİSTLER ÜZERİNDEKİ YOĞUN ETKİSİ SÜRÜYOR

Tel Aviv'deki son şehadet eylemi, Siyonist İsrail ordusu, güvenlik servisleri ve özel birimlerini rezil etti. Aynı zamanda Siyonist medyası da sınıfta kaldı. 

Görüntülenme: 894 Tarih: 11 Nisan 2022 15:09
TEL AVİV ŞEHADET EYLEMİNİN SİYONİSTLER ÜZERİNDEKİ YOĞUN ETKİSİ SÜRÜYOR

Cenin mülteci kampına baskın düzenlendiği sırada Tel Aviv’de yapılan şehadet eyleminde ölenlerin sayısı üçe ulaştığında, Siyonist güçleri sinirlerine hakim olamadı. Televizyon kanallarında Siyonistlerin kopardığı yaygara onların büyük öfkesini gösteriyor.

Son günlerde Siyonist Rejim’in en çok izlenen televizyon kanallarından olan “Channel 12” stüdyosunda çıkan büyük tartışma geniş yankı buldu.

Bu bağlamda Siyonist uzmanlar, İsrailliler arasındaki histeri ve öfkenin sadece buz dağının görünen kısmı olduğuna inanıyor.

Rejim medyası, Tel Aviv’in Dizengoff eyleminden sonra algı savaşlarını bir kez daha kaybettiğini bildirdi. Ordu, polis ve Şabak (Siyonist Rejim’in İç İstihbarat Servisi) daha sonra İsrail televizyon kanalları hakkında ilgili makamlara şikayette bulundu; Çünkü bu kanallar, Dizengoff eyleminde sınıfta kalan Siyonist Rejim ordusundaki unsurların, subayların ve özel kuvvetlerinin kimliklerini sadece gazetecilere değil, aynı zamanda kamuoyuna da açıklamıştı.

Bu arada birçok İsrail güvenlik ve istihbarat çevreleri, İsrail medyasının Tel Aviv’in Dizengoff caddesindeki operasyonla ilgili haberleri “tarihi bir felaket” olarak nitelendirdi.

Üç işgalcinin ölümüne yol açan şehadet eyleminin İsrail rejimine çok ciddi güvenlik zararı vermeyi başardığı belirtiliyor.

Siyonist Uzman Lilach Shawal, İbranice yayınlanan Hume gazetesinde kaleme aldığı bir yazıda, “Tel Aviv olayından kısa bir süre sonra İsrail ordusunun en güçlü özel birlikleri olay yerine giderek incelemede bulundu. Fakat onların yüzleri televizyonda yayınlandı. Halbuki, ordu ve Şabak onların yüzlerini gizlemek için büyük bir çaba harcamıştı.” ifadelerini kullandı.

Siyonist uzman, "Bu birimler çok gizli, ama birdenbire her şeyin canlı olduğunu anladık. Düşman bu bilgileri kullandığı için bunun yapılması yasaktır." diye ekledi.

Reichman Üniversitesi bünyesindeki Terörle Mücadele Enstitüsü genel müdürü Bouaz Ganor, Yedioth Ahronoth gazetesinde yayınlanan bir yazıda, "Tel Aviv güvenlik servislerindeki dağınıklığın yanı sıra İsrail’in güvenlik söylemi de başarısız oldu." dedi.

Gazetecilerin yorumları ve medyadan aktarılan gelişmeler Siyonist kamuoyunda büyük endişe yaratmıştır.

Haaretz gazetesi yazarı Rogel Elfar da Tel Aviv’deki olayla ilgili çeşitli medya haberlerinin aslında kamuoyuna karşı bir terör operasyonu olduğunu ve İsrailliler arasında paniğe yol açtığını itiraf etti.

Filistinlilerin operasyonlarının taktik açıdan başarılı olduğunu anlatan Rogel Elfar, “Şimdi İsrail medyasının stratejik başarısızlığıyla karşı karşıyayız. Daha önce, başa çıkması zor olmayan silahlı bir tehditle karşı karşıya kalırdık, ancak İsrail'in en büyük güvenlik açıklarından biri, silahlı bir adamın kalabalık bir eğlence merkezine gelip ateş açması ve bunun İsrailliler için çok trajik bir sonuçla sonuçlanmasıdır. Bu konu İsrail kamuoyunda varoluşsal bir endişe yarattı.” değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlar, Tel Aviv’deki olayın İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilerin şehadet operasyonları karşısında başarısızlığını gösterdiğine inanıyor; Bir aydan kısa bir süre içerisinde Filistinliler, işgal altındaki toprakların göbeğinde üst üste dört operasyon gerçekleştirerek Siyonist Rejim’e ağır kayıplar verdi. Filistinlilerin şehadet eylemleri karşısında hem istihbarat servisleri hem de İsrail medyası hezimete uğramıştır.

Her zaman haberleri sansürlemeye çalışan İsrail medyası, operasyonun ayrıntılarını üç saatten fazla canlı olarak an be an aktardı. Ancak sahadaki muhabirler ve televizyon kanallarının anlayamadığı şey, İsrail özel kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin yalnızca bir genç Filistinliyi takip ettiğiydi; Olay ise Tel Aviv'in merkezi olan ve rejim için güvenlik ve istikrarın sembolü olan Dizengoff caddesindeydi. Tel Aviv’deki sıcak gelişmelerin işgal medyası tarafından canlı olarak aktarılması, Siyonist kamuoyunu büyük ölçüde etkiledi.

Bunun olumsuz sonuçları, Siyonist yerleşimciler arasında net olarak görülmektedir. Nitekim yerleşimciler bu operasyonun görüntülerini görünce İsrail güvenlik güçlerinden umudunu kesmiş ve onlarda güvensizlik duygusu artmıştır. Filistin'in işgal altındaki toprakların çeşitli bölgelerinde yaşayan Siyonistler artık Filistinlilerin operasyonlarının bir sonraki hedefinin nerede olacağı konusunda endişeli.

İsrail televizyon kanallarının Tel Aviv operasyonu ile ilgili canlı yayın programlarını eleştiren Haaretz gazetesinin yazarı Rogel Elfar, “TV kanallarının bu biçim yayınlama stratejisi İsrail toplumu için ciddi sonuçları olur ve beraberinde büyük felaket getirir.” dedi.

İsrail televizyon kanallarını eleştiren bazı Siyonist uzmanlara göre, onlar olay sırasında İsrail toplumunun güvenliği pahasına reytingi yakalamaya çalıştılar.

Analistelr, Siyonist medya uzmanları ve yetkililerinin, aşağıdaki nedenler için TV kanallarını eleştirdiğine inanıyor.

-Tel Aviv’deki olayın medyada bu şekilde yer alması, İsrail güvenlik güçleri ve siyasi çevrelerin son iki haftadır yerleşimcilere güvenlik duygusunu yeniden kazandırma çabalarını boşa çıkardı.

-Siyonist medyanın canlı yayını, İsrail güvenlik güçleri ile özel birliklerin unsurlarının yüzleri ve kimlikleri, silah türleri, teçhizatları ve çalışma yöntemlerini ifşa ederek yeni bilgileri ortaya çıkardı. Filistinliler bu bilgileri bir sonraki operasyonlarında değerlendirebilirler.

-Tel Aviv’deki sıcak gelişmelerin Siyonist medyada geniş çapta yer alması, işgalci rejimin güvenlik güçlerine yeni bir sorun oluşturdu. Şehadet operasyonunun ayrıntıları canlı olarak yayınlanması Filistinlilerin daha fazla operasyon yapma hevesini artırdı; çünkü onlar Filistinli genç bir adamın sadece bir silah ve bir avuç kurşunla işgalcileri 10 saat boyunca nasıl şaşırtabildiğini kendi gözleriyle gördüler.

Tesnim Haber

Yorumlar