SİYONİST REJİMİN PERİYODİK FÜZE SALDIRILARI BM'YE BİLDİRİLDİ

Suriye Dışişleri Bakanı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e ırkçı İsrail saldırılarıyla ilgili bir protesto mesajı gönderdi. 

Görüntülenme: 833 Tarih: 11 Nisan 2022 20:14
SİYONİST REJİMİN PERİYODİK FÜZE SALDIRILARI BM'YE BİLDİRİLDİ

Terör rejimi İsrail'e ait  savaş uçakları, Lübnan hava sahasını kullanarak veya işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinden Suriye'nin doğu ve kuzeybatısındaki hedeflere periyodik olarak füze saldırıları düzenliyor.

Siyonist rejim Cumartesi günü Suriye'ye hava saldırıları düzenledi, ancak ülkenin hava savunması Hama eyaletinin batısındaki açık havada düşmana  karşılık verdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, pazar günü BM Genel Sekreteri'ne Siyonist rejimin saldırılarını protesto mesajı göndererek, saldırıların uluslararası güvenlik ve barışa yönelik bir tehdit olduğunu ve aynı zamanda insan hakları ihlali ve uluslararası hukukun ayaklar altına alınması olduğunu bildirdi.

Siyonist rejim İsrail'in  Suriye'ye yönelik saldırılarının devamının hedefli ve sistematik saldırganlık düzeyine ulaştığını vurgulayan Miqdad, Suriye'nin pozisyonunun Ortadoğu'daki saldırganlığı reddetmek, güvenlik ve barışı tehlikeye atmak üzerine kurulu olduğunu vurguladı.

Suriye dışişleri bakanı, devam eden Siyonist saldırıları kınamamanın Siyonist rejimi Suriye topraklarını işgal etmeye teşvik ettiğini ve Birleşmiş Milletlerin güvenilirliğini ve etkinliğini sorguladığını kaydetti.

Suriye hükümeti, Siyonist rejimin ve onun bölgesel ve batılı müttefiklerinin Suriye hükümetine karşı savaşan tekfirci terörist grupları desteklediğini defalarca belirtti.

Rasthaber

Yorumlar