NETANYAHU'DAN SİLMAN'A BİRLEŞME ÇAĞRISI

İsrail muhalefetinin lideri ve eski Başbakan Benjamin Netanyahu Perşembe günü sağ üyelerine yeni bir parti kurma ve görevdeki Başbakan Naftali Bennett'in hükümetini düşürme çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 757 Tarih: 08 Nisan 2022 13:06
NETANYAHU'DAN SİLMAN'A BİRLEŞME ÇAĞRISI

Netanyahu'nun çağrısı, İdit Silman'ın istifasının ardından geldi.

İsrail Kanal 12, Netanyahu'nun Silman'ın ait olduğu Yamina partisinden MK, Amichai Chikli ile bir araya geldiğini ve onu Yamina partisinden ayrılmaya ve Yamina partisinden ve Yeni Umut'tan diğer Knesset üyelerini çeken yeni bir sağ parti kurmaya davet ettiğini söyledi.

Bu arada İsrail Ordu Radyosu, Netanyahu'nun Bennett hükümetini devirmek ve Başbakanlık görevine geri dönmek amacıyla aşırı sağdan Knesset'in diğer üyeleriyle de bir araya geldiğini açıkladı.

Gözlemciler, Silman'ın istifasının koalisyon hükümetinin çöküşü de dahil olmak üzere birçok senaryo olasılığını açtığını belirterek, Bennett'i görevden almak ve yıl sonundan önce görevi geri almak amacıyla bu istifanın arkasında Netanyahu'nun olduğunu vurguladı.

Netanyahu, Silman'ı istifasından dolayı tebrik ederek, "Sağcı kamp tarafından seçilen herkesi Idit'e katılmaya ve eve dönmeye davet ediyorum. Tam saygı ve açık kollarla karşılanacaksınız" dedi.

İsrail Ordusu Radyosu Çarşamba günü, Netanyahu'nun Bennett hükümetinin zayıf olduğunu ve "Devletin Yahudiliği" dediği şeye zarar verdiği için ayrılması gerektiğini söylediğini aktardı.

Netanyahu, Çarşamba günü işgal altındaki Kudüs şehrinde Bennett ve mevcut hükümetine karşı gösteri yapmak için toplanan binlerce İsrailli protestocuya katıldı.

Netanyahu, ülkenin güvenliğinin bozulduğu bir durumda olduğunu ve mevcut İsrail Başbakanının Batı Şeria ve Kudüs'teki son saldırı dalgası karşısında başarısız olduğunu iddia ederek Bennett'i sertçe eleştirdi.

Tevhid Haber

Yorumlar