KANAL 12: HAMAS'TAN SİYONİST YETKİLİLERE SİBER SALDIRI

Siyonist Kanal 12, "Hamas" hareketinin İsrailli yetkililere İbranice kız isimleri taşıyan hesaplar üzerinden casusluk yapmak amacıyla yeni bir kampanya yürüttüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 679 Tarih: 08 Nisan 2022 20:41
KANAL 12: HAMAS'TAN SİYONİST YETKİLİLERE SİBER SALDIRI

İsrail'deki en büyük korsanlıkla mücadele şirketi "Cybereason", Hamas hareketinin geçtiğimiz günlerde onlarca lider, İsrail güvenlik görevlisi ve kurtarma ekibine karşı geniş çaplı bir casusluk kampanyası yürüttüğünü açıkladı.

Kanal, İsrailli şirketin son aylarda Hamas'a bağlı "APT-C-23" adlı hacker gruplarının yeni ve gelişmiş kötü amaçlı yazılımlar kullanarak yoğun faaliyet gösterdiğini fark ettiğini belirtti.

Mağdur olma yöntemleriyle ilgili olarak şirket, saldırının, sayfaları gerçek gibi görünen güzel kızların "Facebook"larındaki sahte hesaplar üzerinden başladığını belirtti.

Şirket, Hamas unsurlarının belirli bir süre boyunca cinsel içerik odaklı "Messenger" aracılığıyla iletişim kurmaya ikna ederek bazı kurbanları yakalamayı başardığını ve belirli bir aşamada saldırganların kurbanları daha fazla bir yere gitmeye teşvik ettiğini ortaya koydu

Saldırganlar kurbanları iş bilgisayarları aracılığıyla kendileriyle iletişim kurmaya ikna ederse ve çalışma saatleri içinde kasıtlı olarak onlarla iletişim kurarsa, saldırganlar hassas bir videoyu indirmek için kurbana bir bağlantı aktarır ve bu bağlantı o makineye kötü amaçlı yazılımın yerleştirilmesine yol açar. Böylece bilgisayarda yer alan tüm bilgiler ele geçirilir. 

Tevhid Haber

Yorumlar