YEMEN'E YÖNELİK SALDIRININ PLANLAYICILARI ABD, İNGİLTERE VE İSRAİL'DİR

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, Yemen'deki savaşta ABD ve İngiltere'nin parmağı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 692 Tarih: 26 Mart 2022 03:36
YEMEN'E YÖNELİK SALDIRININ PLANLAYICILARI ABD, İNGİLTERE VE İSRAİL'DİR

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, bugün (25 Mart) katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi.

Abdulmelik el-Husi, Suudi Arabistan liderliğindeki işgalci koalisyon güçlerinin eylemlerini eleştirerek, "Yemenlilere karşı kimin savaş açtığı ve kimin savunma yaptığı bellidir. Saldırgan Suudi koalisyonun ana planlayıcısı Amerika başta olmak üzere İngiltere ve İsrail'dir. Yemen'e yönelik askeri saldırıyı uygulayan taraf ise Suudi Arabistan ile BAE'dir ve saldırgan Suudi koalisyonun geri kalan üyeleri para için tutulmuştur." dedi.

Abdulmelik el-Husi, sözlerine şöyle devam etti:

"İngiltere'nin, Yemen'e karşı savaşın tüm aşamalarında parmağı var ve ABD'nin savaşı yönettiğini herkes iyi biliyor.

Suudi Arabistan ve BAE başlattı. Hâlbuki halkımızla onlar arasında hiçbir şiddet veya çatışma yoktu. Savaşın en başından Yemen halkına yönelik füze saldırıları onların suçlu doğasını ortaya çıkardı."

Savaş sırasında direnişin her zaman ahlaki ve insani ilkelere uyuduğunu anlatan Abdulmelik el-Husi, 7 yıllık Yemen savaşın başlangıcından beri uluslararası toplumun (Suudi Arabistan'ın cinayetlerine karşı) sessiz kaldığını söyledi.

Ensarullah lideri, "Yemen'de sivillerin katledilmesi karşısında sessiz kalan uluslararası toplum, zaman zaman bu cinayetleri onaylamıştır! Suudi koalisyonu her zaman Yemen halkı ile ülke altyapısını hedef almıştır." ifadelerini kullandı.

"Suudi koalisyonunun Yemen halkının petrol ve doğal kaynaklarını yağmalıyor." diyen Abdulmelik el-Husi, Yemen halkının kendi petrol gelirlerine erişimden yoksun bırakıldığını dile getirdi.

Suudi Arabistan'ın Yemen halkına karşı uyguladığı ağır ablukayı terör ve ekonomik savaş olarak nitelendiren El-Husi, "Suudi Arabistan ve müttefiklerinin yaptırımlardan amacı Yemenlileri dize getirmekti. Merkez bankasının yerinin Sanaa'dan değiştirilmkesi fiyatları artırmaktan ve ulusal para biriminin değerini düşürmekten başka bir amacı yoktur." diye konuştu.

TESNİM

Yorumlar