BM'DE DÜZENLENEN BİR SERGİ SİYONİSTLERİ KIZDIRDI

Siyonist İsrail'in BM merkezinde bir sergi düzenleme girişimine karşı BM'nin Kudüs'ün bu rejimin başkenti olmaktan çıkarılması da dahil olmak üzere bazı reformları gerçekleştirme şartı koşması siyonistleri kızdırdı. 

Görüntülenme: 655 Tarih: 26 Mart 2022 19:10
BM'DE DÜZENLENEN BİR SERGİ SİYONİSTLERİ KIZDIRDI

Siyonist rejim televizyonlarından  Kanal12 dün, Birleşmiş Milletler'deki Siyonist heyetin serginin BM merkezinde düzenlenmesini talep ettiğini, ancak serginin 'başta Kudüs'ü İsrail'in tek başkenti olmaktan çıkarılması'' dahil, bir dizi şartların öne sürüldüğünü bildirdi.

Siyonist İsrail heyetine seslenen Birleşmiş Milletler, "Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi'nin kararlarına göre bazı resimlerde Kudüs İsrail'in başkentidir ama Birleşmiş Milletler'in gözünde bu geçersizdir" dedi. 

Birleşmiş Milletler ırkçı  İsrail rejiminden, Kudüs'ü Yahudi halkının ebedi başkenti ve kutsal şehri olarak tanımlayan Knesset (parlamento) görüntüsüne eşlik eden metnin kaldırılmasını istedi.

Bu taleplere tepki gösteren terör rejiminin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gilad Erdan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i protesto ederek serginin  hiçbir ön şart olmadan yapılmasını istedi.

Bilindiği gibi 6 Aralık 2017'de eski ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak tanındığını resmen duyurmasına rağmen bu durum çok az ülke tarafından resmiyette tanınmıştı.

parstoday

Yorumlar