İŞGAL REJİMİ ŞAŞKIN: İRANLI HACKERLAR MOSSAD BAŞKANININ ŞAHSİ BİLGİSAYARINI HACKLEDİ

İran, işgal rejimi İsrail casus ajansı Mossad'ın başkanının bilgisayarını hackledi ve bilgileri sızdırdı. 

Görüntülenme: 656 Tarih: 17 Mart 2022 14:32
İŞGAL REJİMİ ŞAŞKIN: İRANLI HACKERLAR MOSSAD BAŞKANININ ŞAHSİ BİLGİSAYARINI HACKLEDİ

İran, işgal rejimi İsrail casus ajansı Mossad'ın başkanının bilgisayarını hackledi ve bilgileri sızdırdı.

 

Al-Meyadeen’in haberine göre, işgal rejimi İsrail medyası, Tahran'ın, İsrail casus ajansı Mossad şefi David Barnia'nın kişisel bilgisayarını hacklediği ve onu utandırmak için kendisi, ailesi ve nerede olduğu hakkında kişisel bilgilerini yayınladığı konusunda ciddi şüpheler olduğunu söyledi.

 

Bu arada Siyonist Haaretz gazetesi 14 Mart Pazartesi günü Siyonist rejime yönelik siber saldırıyı İsrail altyapısına yönelik en büyük saldırı olarak nitelendirdi.

 

Saldırıda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık'ın sitelerinin kapatıldığını kaydetti.

 

İsrailli bir güvenlik yetkilisi de şunları söyledi:

 

Siber saldırı, İsrail'e karşı şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük siber saldırıydı ve arkasında bir hükümet veya büyük bir örgütün olduğu tahmin ediliyor.

 

Mossad, web sitesinin yaygın bir "İran" siber saldırısı sonucunda kapatıldığını iddia etti.

 

Böyle bir hack görmedik

 

Kanal 12’de bir yetkili “Bunlar görmediğimiz, kişisel bilgiler içeren fotoğraflar ve Mossad başkanının videoları.”

 

Yetkili bu operasyonun aslında bir buçuk ay önce gerçekleştirildiğine ve orada meydana gelen hasarın gücü nedeniyle birkaç gün önce ortaya çıktığına dikkat çekti.

 

Yetkili "Mossad'ın başkanının kişisel bilgisayarına sızanlar İranlı hackerlar mıydı?" ile ilgili bir soruya yanıt olarak şunları söyledi:

 

,İranlı bir hacker grubu, Mossad şefi ve ailesi hakkında topladıkları birçok materyal de dahil olmak üzere İngilizce, Arapça ve Farsça videolar yayınladı.’

 

Günün erken saatlerinde, kendisini Açık Eller olarak adlandıran kimliği belirsiz bir grup, bir dizi uygulamalı bilgi belgeselinin kısa bir ön izlemesinde istihbarat bilgilerini ortaya çıkardı.

 

İran'ın "Noor News" ajansına göre, klip, Mossad şefi David Barne'nin grupla bağlantılı birkaç güvenlik uzmanı tarafından analiz edilen bir dizi gizli belge, kişisel bilgi ve mali belge içeriyor.

 

Ajans, sızdırılan bilgilerin, bu kurumların bugünü ve geleceğinde önemli bir rol oynayan hassas güvenlik ve askeri kurumlardaki üst düzey yetkililer de dahil olmak üzere İsrail hedeflerinden gizli bilgileri içerdiğini söylüyor.

 

Siber Saldırı

 

Çoğu bakanlık olmak üzere işgal rejiminin bir dizi hükümet web sitesine yapılan en geniş siber saldırı, elektronik sistemlerinin çalışmasını saatlerce aksattı.

 

İşgal rejimi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah’ın dediği gibi "Örümcek ağından daha zayıf" ve öyle olduğu da kanıtlandı. Güvenli olmayan ve hacklenmesi kolay bir varlık.

 

İşgalci varlığın tarihindeki "en büyük ve en geniş" siber saldırı, "yetkililerinin itiraflarına göre", Erbil'deki gizli casus inine balistik füze saldırısından iki gün sonra geldi.

 

New York Times'ın editörü Amerikalı gazeteci Farnaz Fassihi'nin, Erbil saldırısına şahit olan üst düzey bir Amerikalı yetkilinin meslektaşı Eric Schmidt'e Twitter hesabından attığı bir tweet'te belirttiği Erbil'de balistik füzelerle yerle bir olan bina "İsrail" eğitim tesisi olarak kullanılıyordu.

Rasthaber

Yorumlar