NUCEBA HAREKETİ: AMERİKALILAR IRAK'TAN SINIR DIŞI EDİLMELİDİR

Irak Nuceba Hareketi resmi sözcüsü, Amerikan terörist birliklerinin Irak'taki eylemlerini eleştirerek, "Washington, milletleri boyunduruğu altına almaya ve onların egemenliğini ihlal etmeye devam ediyor" dedi. 

Görüntülenme: 1038 Tarih: 12 Mart 2022 21:21
NUCEBA HAREKETİ: AMERİKALILAR IRAK'TAN SINIR DIŞI EDİLMELİDİR

Irak Nuceba İslami Direniş Hareketi Sözcüsü Nasır eş-Şemmari Amrikan terörist birliklerinin Bağdat'taki eylemlerini eleştirerek şunları söyledi: 'ABD'nin savaş mermileriyle Bağdat'ın merkezindeki tatbikatları, Irak egemenliğinin açık bir ihlalidir.

Sivilleri ve onların varlıklarını hedef almak, insanlığı tehdit eden davranışlar doğrultusundadır.

Amerika Birleşik Devletleri, ulusları boyunduruğu altına almaya ve onların egemenliklerini ihlal etmeye ve özgürlük, güvenlik ve refah için çabalayan uluslara karşı durmaya devam ediyor.

Amerika'nın saldırılarıyla mücadele edilmeli ve her ne şekilde olursa olsun Amerikalılar, Irak'tan sınır dışı edilmelidir.'

Bu açıklamalar, Bağdat'taki ABD büyükelçiliğinde sirenlerin çalındığı ve büyükelçiliğe yakın bölge sakinlerinin korkmasına neden olan "C-RAM" savunma sisteminin test edildiğinin açıklanmasının üzerine geldi.

Bağdat'ın Yeşil Bölgesindeki ABD Büyükelçiliği, güvenlik tatbikatlarının bir parçası olarak genellikle savunma sistemlerini ve alarmları aktif hale getiriyor ve bu büyükelçiliğin yakınında bulunan konut sakinlerinin korkmasına neden oluyor. Bu durum, Irak'taki çeşitli parti ve grupların da itirazına neden oldu.

Çünkü Bağdat'ın yerleşim bölgesinde ABD savunma sisteminin test edilmesi provokatif bir eylem sayılmaktadır ve uluslararası hukuka aykırıdır.

170 kilometrekarelik bir alana sahip Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği, gözlemcilerin binlerce casusun faaliyet gösterdiğine inandığı dünyanın en büyük büyükelçiliğidir. Ancak Irak hükümeti henüz, özellikle Bağdat'ın merkezindeki C-Ram hava savunma sisteminin test edilmesi de dahil olmak üzere ABD Büyükelçiliğinin tatbikatları ve ateş etmesi gibi eylemleri hakkında bir açıklama yapmadı. 

rasthaber

Yorumlar